Hans Holmér

Från WPU
Hoppa till navigeringHoppa till sök


Foto

Andra kända namn

Holmér
Hans Holmer
Holmer
HH
Hans Gillis Åke Holmér


Relevans
Länspolismästare och spaningledare

PU:s förste spaningsledare, förde kritiserad utredningen fokuserat på PPK spåret.


Avsnitt
Har inget eget avsnitt alt. ej angivet
Eget signalement
Ej angivet


Allmänt

Kronologi

  • 1930-12-28 född i Stockholm,
  • 1955-1956 Polischefskurs
  • 1956-1962 Tjänstgöring som biträdande landsfiskal m m Stockholm
  • 1962 Juris kandidatexamen
  • 1963-1964 Tingstjänstgöring
  • 1965 Kammaråklagare Stockholm
  • 1966-1970 Byråchef Rikspolisstyrelsen
  • 1970-10-01 Äfterträder P.G. Vinge som chef för Säkerhetspolisen.
  • 1970–1976 Chef för Säkerhetspolisen
  • 1975-10-22 Aftonbladet publicerar den artikel som blir starten för Sjukhusspionaffären.
  • 1976–1984 Polismästare i Stockholm
  • 1981-1985 Ordförande i Svenska Friidrottsförbundet
  • 1983 Ordförande i regeringens narkotikakommission
  • 1984–1987 Länspolismästare i Stockholms län
  • 1988-1989 expert åt FN i narkotikafrågor
  • 1993- Ordförande i Svenska Bob- och Rodelförbundet
  • 2002-10-04 Avliden i Alstad, Skåne län, 71år gammal.


Bibliografi

  • 1988 Olof Palme är skjuten!
  • 1990 Loppan
  • 1991 Monika
  • 1992 Igloo
  • 1993 Masken
  • 1994 Tie-break
  • 1995 Blindträff


Resten av denna artikel är länkar till det material som finns registrerat på Hans Holmér i wpu.nu.

Avsnitt

Hans Holmér har inget eget avsnitt.

Dokument

Dokument där Hans Holmér är uppgiftslämnare

  • N3000-02 (PM Hans Holmér Victor Gunnarsson, PM Hans Holmer om Victor Gunnarsson, 2002-02-15)
  • TA13646-00 (Tips om bok, 1986-05-16 W 00620! HEMLIG Enig! 10! $20 Serreicetinje STS 120.)
  • YD15478-00 (Förhör med Hans Holmer, Förhör med Hans Holmer, 1992-11-10T10:30:00)
  • YD15478-00-A (Förhör med Holmér, 1992-11-11)
  • YD15478-00-C (Fortsatt förhör med Hans Holmer, Fortsatt förhör med Hans Holmér den 12 november 1992, kl., 1992-11-12)
  • YD15478-01 (Åtgärder med anledning av förhör med Hans Holmer, 1994-04-13)

Dokument där Hans Holmér omnämns

  • D11614-12 (Minnesanteckningar rörande Palmemordet, ☆ DOKUMENTET LIGGER OMASKAT I SLUTET AV SIDAN! ☆, Ulf Lingärde, 1991-09-30)
  • D21525-00 (Tips Barbro Leon Stay Behind, Tips Barbro Leon Stay Behind, 2014-02-28)
  • EAE340-25 (Buss 43, FÖRHÖRSPROTOKOLL Sid 1 (3) RIKSPOLISSTYRELSEN Säkerhetsavdelningen STOCKHOLM Kriminalinspektör JAS + silaga, 1986-09-12)
  • EAE340-27 (Buss 43, RIKSDAGENS OMBUDSMÄN (JO) Justitieombudsmannen Anders Wigelius Datum Dar 1987-03-18 2875-1986 Ni har i ett brev, som kom in hit den 5 december, 1987-03-18)
  • N3000-00-K (PM Jan Melander besök hos VG, Avs hans eventuella kännedom om var den förrymde spionen Stig Bergling kunde tänkas ha tagit sin till, 1987-10-27T10:50:00)
  • N3000-00-R (Förhör med Åke Gunnarsson N3000-00-R, Åke Gunnarsson, 1986-03-08)
  • T8418-00 (Ulf Dahlsten, Förhör Ulf Dahlsten T 8418. sida 1, Förhör Ulf Dahlsten T 8418. sida 3, Förhör Ulf Dahlsten. Att han lärt känna Olof Palme, Att han lärt känna Olof Palme ( De hade träffats på fester och andra tillställningar, Ulf, Ulf Dahlsten, 1986-03-14T16:35:00, 1986-03-16)
  • T8517-00-A (Senaste förhör med fd statsministern i dennes bostad., Ingvar Carlsson, 2018-01-16T10:43:00)
  • TB12880-00 (PM om ett samtal mellan statsminister Palme och Iraks ambassadör i Stockholm 1986-02-28, Thomas Ganslandt, 1986-03-06)

Förhör

Hans Holmér har lämnat uppgifter, eller förhörts i följande uppslag:

Omnämnd

Hans Holmér har nämnts i följande förhör eller uppslag:

  • D11614-12 (Minnesanteckningar rörande Palmemordet, ☆ DOKUMENTET LIGGER OMASKAT I SLUTET AV SIDAN! ☆, Ulf Lingärde, 1991-09-30)
  • D21525-00 (Tips Barbro Leon Stay Behind, Tips Barbro Leon Stay Behind, 2014-02-28)
  • EAE340-25 (Buss 43, FÖRHÖRSPROTOKOLL Sid 1 (3) RIKSPOLISSTYRELSEN Säkerhetsavdelningen STOCKHOLM Kriminalinspektör JAS + silaga, 1986-09-12)
  • EAE340-27 (Buss 43, RIKSDAGENS OMBUDSMÄN (JO) Justitieombudsmannen Anders Wigelius Datum Dar 1987-03-18 2875-1986 Ni har i ett brev, som kom in hit den 5 december, 1987-03-18)
  • N3000-00-K (PM Jan Melander besök hos VG, Avs hans eventuella kännedom om var den förrymde spionen Stig Bergling kunde tänkas ha tagit sin till, 1987-10-27T10:50:00)
  • N3000-00-R (Förhör med Åke Gunnarsson N3000-00-R, Åke Gunnarsson, 1986-03-08)
  • T8418-00 (Ulf Dahlsten, Förhör Ulf Dahlsten T 8418. sida 1, Förhör Ulf Dahlsten T 8418. sida 3, Förhör Ulf Dahlsten. Att han lärt känna Olof Palme, Att han lärt känna Olof Palme ( De hade träffats på fester och andra tillställningar, Ulf, Ulf Dahlsten, 1986-03-14T16:35:00, 1986-03-16)
  • T8517-00-A (Senaste förhör med fd statsministern i dennes bostad., Ingvar Carlsson, 2018-01-16T10:43:00)
  • TB12880-00 (PM om ett samtal mellan statsminister Palme och Iraks ambassadör i Stockholm 1986-02-28, Thomas Ganslandt, 1986-03-06)

Bilder