wpu.nu

Sida:Pol-1986-04-25 EAE10005-00-B uppf ljning-pr st-kvinna-bl opel.pdf/1

Från wpu.nu

Den här sidan har inte korrekturlästs


Onsdagen 1986-03-05 mellan klockan 20:00-23:00 tjänstgjorde  Uppgiftslämnaren (UL)  som i Stockholm.

 UL  fick under kvällen - minns inte exakt tidpunkt - ett telefonsamtal från en anonym kvinna som berättade om gjord iakttagelse mordkvällen vid Snickarbacken.

 UL  berättar, att han jobbar även administrativt med verksamheten och kan kanske i skrivna rapporter få fram den exakta tidpunkten för kvinnans telefonsamtal.

 UL  är i uppfattning att kvinnan av rösten att döma kan vara kring 40-årsåldern.

Utan märkbar dialekt börjar hon lite trevande att berätta, att hon ringde för att tala om iakttagelser som hon gjort och som kan sättas i samband med mordet på Olof Palme.

Kvinnan verkade spänd. Efter en stund kom det fram att hon den aktuella kvällen hade och varit ute och .


Vid tidpunkten för sina iakttagelser var kvinnan och mannen promenerande på Snickarbacken i riktning mot restaurang Karelia.

Precis när de kom fram till Karelia - på Snickarbackens norra trottoar, iakttar hon en man komma rusande i motsatt riktning d vs Snickarbacken österut - mot Birger Jarlsgatan.

Kvinnan var helt säker på att mannen hoppade in i en blå Opel och inte som det vid den tidpunkten i tidningarna uppgivits en japansk bil.

Anledningen till att hon var alldeles säker på att det var en Opel var att mannen som hon nu var tillsammans med tidigare hade haft en likadan Opel av äldre modell. Kvinnan sade do aldrig vad slags Opel det var frågan om.

EAE 715