wpu.nu

Sida:Pol-1986-04-25 EAE10005-00-B uppf ljning-pr st-kvinna-bl opel.pdf/2

Från wpu.nu

Den här sidan har inte korrekturlästs


 UL  försökte testa henne och fråga henne om vilken typ av Opel det var, men hon kunde tyvärr inte ange detta.

Den blå Opeln som den springande mannen kastar sig in i på passagerarsidan står uppställd på Snickarbackens södra sida - utefter trottoaren - och i riktning mot Birger Jarlsgatan.

Kvinnan ser att det sitter en person troligtvis en man bakom ratten och liksom väntar på den som hoppade in i bilen.

Såvitt han minns berätter kvinnan att Opeln stod uppställd på Snickarbacken relativt nära Birger Jarlsgatan. Några närmare detaljer kring detta kom de aldrig in på

 UL  märkte att kvinnan var spänningsladdad vid sin berättelse. Han försökte vara lugn.

Hon sade inte vad hon ville att han skulle göra med hennes berättelse, varför han själv frågade henne: "Vad vill du jag ska göra med det här?"

När han frågade henne om detta tyckte hon att han var väldigt oförstående och borde förstå att det var hans uppgift att vidarebefordra uppgifterna till polisen.

Kvinnan blev då upprörd i sitt spänningsladdade tillstånd och tyckte han var en idiot och hon lade t o m på luren.

Såvitt han kan bedöma var kvinnan inte påverkad av något berusningsmedel.

På fråga om kvinnan berättade något om mannen hon var i sällskap med, uppger han att det gjorde hon inte. Kvinnan berättade att hon och .

vilket också var en stark bidragande orsak till att de måste vara anonyma.

 UL  vill minnas att kvinnan och mannen antingen varit på eller eller skulle de denna dag ha varit på en sådan .

Tillfrågad om kvinnan hade något i sitt tal som tyder på dialekt, uppger han at det är möjligt att om det fanns något obetydligt kan det vara åt eller .

Om den iakttagne springande mannen uppgav hon vidare, att han var ljushårig - mellanblond, ganska storvuxen, samt hade en toppluva på sig som han rev av sig precis när han hoppade in i bilen. Okänd färg utseende i övrigt på toppluvan.

Mannen hade dessutom en mörk rock på sig. Kvinnan hade reagerat över att det i tidningarna skrivits om att Palmes mördare skulle haft en täckjacka på sig.

På fråga om kvinnan sagt något om Opelns registreringsnummer- uppger han att det gjorde hon inte. Ej heller om det var en sedan-modell eller 2 el ler 4-dörrars bil.