wpu.nu

Sida:Pol-1988-11-15 1055 KA10584-00 Förhör med Roger Öman om Oxen.pdf/16

Från wpu.nu

Den här sidan har inte korrekturlästs


och de brukar då sitta vid någon av maskinerna och spela tillsammans. Dock var det ganska vanligt att det slutade med att de grälade på varandra. Beträffande om Sigge och Lena brukade ha med sig alkoholhaltiga drycker till klubben, uppger Öhman att så ej var fallet. Sigge "krökade" sällan och beträffande Lena så kunde det hända att hon tog sig ett glas och blandade detta med missbruk av amfetamin.

Öhman tillfrågades om han har vetskap om, och hur länge han har känt, den person som han igenkänner såsom Reine, och då varande Reine Jansson. Öhman uppger att han känt honom sedan flera år, och då företrädesvis har träffat honom på klubben som låg vid Norrtullsgatan. Reine brukade umgås med Sigge och Lena. Som Öhman minns idag så har Reine inte så ofta besökt klubb Oxen utan Reine har vid något tillfälle varit hemma hos Sigge och sedan även då vistas på klubben vid Norrtullsgatan. Det är på dessa ställen som Öhman framför allt har träffat Reine. Beträffande om Reine missbrukade alkohol så kan inte Öhman uppge detta. Han uppger att Reine är känd som en gammal "pundare".

Öhman tillfrågas om han har vetskap om vem den för mordet på Olof Palme häktade 41-åringen är. Han uppger då att han ryktesvägen har hört att det skall vara en person vid namn Christer Eriksson som sitter häktad för mordet. Denna person är ej bekant för Öhman.

Då Öhman ej har kunnat igenkänna den person, såsom är häktad för mordet på Olof Palme då han gått igenom fotomontaget i ett första och andra skede, förevisar nu kriminalinspektör Lennart Gustavsson det foto som föreställer den för mordet på Olof Palme häktade 41-åringen, och Öhman kommenterar detta kort därefter. Öhmans spontana kommentar då han förevisas kort 46, som föreställer den person sort sitter häktad för mordet på Olof Palme, är att "den personen har jag sett". "Men inte på Oxen". Öhman informeras om att rätt namn på den för mordet häktade 41-åringen är Christer Pettersson, och han säger då att han känner igen personen i fråga från något tillfälle men kan ej precisera när, och uppger också att han har träffat honom vid något tillfälle som är obekant. Han tillägger att den person som förevisas ej tillhör Öhmans kretsar. Öhman säger att han inte har några övriga kommentarer

Hylls el om blanketten anwands som tonsliningsblad

Ex 1: Till Originalpärm (i nr-tõllid)