Sida:Pol-1988-11-15 1055 KA10584-00 Förhör med Roger Öman om Oxen.pdf/19

Från WPU
Hoppa till navigeringHoppa till sök
Den här sidan har inte korrekturlästs


Det första skede som berör vapenhantering på klubben inträffar en dag då en för Öhman okänd person kommer in på klubben och Öhman ser att personen ifråga samtalar med PaUL Molander. Öhman sitter själv vid en maskin och detsamma gäller Kujtim Berisa. Öhman kan i detta skede konstatera att den person som kommer in och samtalar med PaUL har med sig ett vapen. Öhman uppfattar det som en pistol.. detta då mannen ifråga stoppar i ett magasin i så att säga kolven på vapnet. I detta skede har Öhman för sig att han antingen lämnade lokalen, eller åtminstone inte observerade vad som försiggick, och troligtvis samma dag eller eventuellt på det nya dygnet så kommer Öhman ihåg att in från garaget, som låg i anslutning till lokalen, kommer Kujtims bror samt några övriga utlänningar som inte Öhman kan till namn, inspringande och säger att "nu skjuter dom efter kujtim i garaget". Männen ifråga var något upphetsade.

Den person som kom in på klubben och uppvisade en pistol för PaUL Molande beskriver Öhman som följer: cirka 40-45 år, relativt lång och smal, välfrisserad och ljushårig, väldigt propert klädd, iklädd kostym. Mannen ifråga pratade svenska, det kunde Öhman höra de få fraser han hörde. Öhman har ej sett mannen innan detta hände och ej heller efteråt. Öhman förknippar denna episod med en episod då Kujtims bror Tahir kommer inspringande på klubben och skriker att Kujtim eventuellt blir beskjuten. Han förknippar det med någon typ av uppgörelse eller någon form av hämdaktion.

Det andra tillfälle då vapen har figurerat på klubb Oxen är vid en tidpunkt som ligger ganska nära i tid, eventuellt redan samma dag, då kujtim Berisa kommer in på klubben och förevisar, för bland annat Öhman, en revolver som han har innanför byxlinningen. Öhman kan konstatera att det är en revolver för att det är rullande magasin. Förnicklad. Öhman kommer ihåg att vapnet i fråga glänste, men kan ej erinra sig hur kolven var och vilken färg den hade. Öhman fick uppfattningen att det var ett riktigt vapen. Att Kujtim förevisade vapnet för Öhman var inte att han skulle skrämma öhman. Utan han ville bara visa upp vapnet. Öhman fick uppfattningen att Kujtim i detta skede var rädd, och anledningen till att han visade upp vapnet kanske var det

att Öhman skulle föra detta vidare, och på så sätt skulle kujtim få mer respekt Ofrån andra personer.

• Mylls el om blankellen används 90 m for siningsbiad

Ex 1: Till originalpärm (i nr-följd)