Sida:Pol-1988-11-15 1055 KA10584-00 Förhör med Roger Öman om Oxen.pdf/2

Från WPU
Hoppa till navigeringHoppa till sök
Den här sidan har inte korrekturlästs


I samband med att Sigge hade varit på klubben på Norra Stationsgatan började de att umgås lite flitigare i maj 1985. Från detta datum och fram till maj 1986 träffades de båda dagligen. Sigge hade då under tiden öppnat spelklubben Oxen på Oxtorgsgränd. Klubben på Oxtorget hade Sigge öppnat någon gång i slutet av 1985 början av 1986.

Roger var oftast hemma hos Sigge i Sigges lägenhet på Tegnergatan 16, 1 tr. Roger tillfrågas om vem han träffade uppe i Sigges lägenhet på Tegnergatan. Han säger då att han träffade Sigges brorsa, Roger, Kjelle Masen, Roger Östlund, Reine, Conny Bertil Johansson. Den enda tjej som han kommer ihåg är Lena Åkerlund. Roger kommer ihåg att även en kille vid namn Stene Steppen också vistades hos Sigge. Steppen är numera död. Det var det här gänget som brukade träffas hemma hos Sigge och gå på olika klubbar ute på stan.

Roger kommer nu på ytterligare ett namn, nämligen Janne Lundberg, som också vistades mycket hos Sigge.

Roger tillfrågas om han kommer ihåg någon ytterligare person som han inte vet till namn, som var och besökte Sigge, som han eventuell kan beskriva. Detta kan han dock inte komma på utan de namn han har nämnt här är de enda och någon ytterligare beskrivning på någon tillfällig besökare kan han inte lämna. Roger tillfrågas om han har hört talas om att Sigge tappat bort nycklarna till sin lägenhet. Roger kan inte komma ihåg något sådant men har ett svagt minne av att Sigge har målat om dörrkarmen vid något tillfälle. Om det var i samband med något inbrott eller i samband med att han hade glömt nycklarna kan Roger inte svara på. Den här händelsen med Sigges ommålade dörr ligger någonstans i tiden sommaren 1985.

Roger tillfrågas om han vid kontakter med Sigge sett Sigge inneha något vapen eller pratat om något vapen. Roger säger då att han aldrig vid något tillfälle när han har känt Sigge hört Sigge prata om något vapen eller att Sigge har visat något sådant vid något tillfälle. Detta räknat under hela Rogers bekantskap med Sigge.

O

Ilylls cj om blanketten användg som forsattningsbted.

Ex 1: Till originalpfim (i n följd)