wpu.nu

Sida:Pol-1988-11-15 1055 KA10584-00 Förhör med Roger Öman om Oxen.pdf/6

Från wpu.nu

Den här sidan har inte korrekturlästs


När han gick nere på stan var han mestadels på Plattan. Han kommer inte ihåg om han träffade någon person utan efter ett tag kom han på att han skulle gå hem till Helene Wahl på Fridhemsgatan 32, 2 tr. Han gick då via Vasastan. Han gick troligtvis från Plattan via Vasagatan, Dalagatan, vidare genom Vasaparken. Denna väg är han dock lite osäker på. Han är dock säker på att han passerade S:t Eriksbron, för när han passerade S:t Eriksbron, vid nedgången till Atlasmuren stod det en man och tittade ut mot bron åt Kungsholmshållet till. Denne man kan han dock inte beskriva. Han fick dock en känsla av att mannen var en polis. Om han lade märke till någon polisbil som hade blåljus på eller körde som vanligt kommer han i dag inte ihåg, men som Roger säger, det var inte så det störde.

När han passerat S:t Eriksbron, S:t Eriksgatan, gick han vidare över Fleminggatan. Där stod en man som han hälsade på och som han kände igen. Han vet dock inte vad vederbörande heter och han kan inte beskriva honom. Han fick samma känsla som när han gick över S:t Eriksbron, att även mannen i korsningen Fleminggatan/S:t Eriksgatan också var polis. Han stod nämligen och spanade ut över korsningen. Han har den uppfattningen om att personen stod på trafikdelaren mitt i gatan. Därefter fortsatte Roger till Drottningholmsvägen och Pressbyrån. I samband med detta kom det en röd bil från Expressen/Dagens Nyheter och stannade och satte upp löpsedeln där det stod att Palme mördats. Han uppskattar då att tiden var runt 12.00-tiden. Han har dock inte tittat på någon klocka eller dylikt utan det är bara en uppskattning från hans sida.

När han kom hem till lägenheten fanns det ingen hemma, varför han gick till Birgitta Olsson, boende på Stadshagsvägen. Hon var dock hemma och där blev han insläppt. Vad klockan var när han kom dit, kan han inte säga. Troligtvis befann sig Göran Isberg hos Birgitta vid detta tillfälle. Birgittas adress är höghuset på Stadshagsvägen, det så kallade "sprickhuset". Där befann sig Roger fram till morgonsidan, varefter han begav sig tillbaks till klubben.

När Roger kom till klubben fick han besked av någon person på klubben att det varit nedslag på kvällen. Något snack om vapen vid detta tillfälle, då han kom tillbaks hörde inte Roger.

tyols el oin blanketten envända som forts:httninsbad

Ex1: Till originalpäim {i nr-följd)