wpu.nu

Sida:Pol-1991-12-11 A14124-00 Ake-Rimborn.pdf/3

Från wpu.nu

Den här sidan har inte korrekturlästs


Efter den första kontakten med fru Palme ringde Rimborn till sambandscentralen och meddelade att identiteten var fastställd. Då var klockan strax efter

tolv.

Det är i övrigt svårt för Rimborn att komma ihåg exakta klockslag i dag. Det tog minst en kvart för läkarna att konstatera dödsfallet.

Rimborn fick senare under kvällen åka upp till ledningscentralen och verbalt en rapport.

Redan efter ankomsten till Sabbatbergs sjukhus första gången, ordnade Rimborn, uppfattade sig som ende polischef på platsen, så att ytterligare radiooch även personal från SÄK tillkallades dit. Rimborn såg också till att det blev bevakning runt om de olika in/utgångar kring Sabbatbergs sjukhus.

dröjde sedan inte så länge förrän kriminalpolisen och polischef Gösta kom till platsen, liksom anhöriga till fru Palme, bl.a en av sönerna. Welander är bekant med fru Palme, så det var naturligt att han sedan att tala med henne.

direkt fråga uppgav Rimborn att den ende skriftliga utsagan om vad Lisbeth sade till honom denna kväll, är det som står på Anmälan 3, fortsättmed K-nr 23037, under rubriken Uppgifter från Lisbeth Palme. hon talar om två manspersoner som stått utanför familjens lägenhet en efter julhelgen. Båda var mörka och en var ganska så lång. En av bar även en mörk täckjacka. Fru Palme tyckte sig känna igen en männen, just den här kvällen. I övrigt nämnde fru Palme att