wpu.nu

Sida:Pol-1996-11-18 HBG4818-00 Boris-Ersson-Stander-PM-förhör.pdf/19

Från wpu.nu

Den här sidan har inte korrekturlästs


Coetzee sagt följande ”jag har hört från folk som vet om vad som hände vid mordet på Olof Palme”. Han sa också, "jag vet vilka som gjorde det" och ”vill du träffa dom, är du intresserad”. I detta sammanhang så nämner också Coetzee namnet Anthony White, som ansvarig för mordet i Stockholm.

!

Tillfrågad om vad Ersson menar med ordet ansvarig, så säger Ersson efter att ha funderat ett tag, att hans minne är, att Coetzee sagt att Anthony White var den som mördade Olof Palme, men säger att han vill kontrollera detta i sitt material.

Efter att ha kontrollerat i textmassan till sina filmer, så framgår det att Dirk Coetzee sagt "the man who killed Palme was Anthony White”, alltså den som mördade Olof Palme var Anthony White. Detta hämtat från sidan 55, intervju med ”Dirk Coetzee at home nr. 2” och med tidsangivelsen 005437.

Ersson tillfrågas också i det här sammanhanget om Dirk Coetzee sagt att han själv varit inblandad i planering eller utförandet av mordet på Olof Palme. Ersson uppger, att Dirk Coetzee sagt, att han inte varit inblandad i mordet på Olof Palme.

Ersson tillfrågas om Dirk Coetzee lyckades ordna mötet med den person som skulle ”veta lite mer”, således den tidigare nämnde Riian Stander.

Ersson uppger, att Dirk Coetzee ordnade detta möte och att man träffas

hemma hos Dirk Coetzee. Ersson säger, att när han kommer till Dirks bostad denna gång, så finns Riian Stander redan på plats. Han sitter vid