wpu.nu

Sida:Pol-1996-11-18 HBG4818-00 Boris-Ersson-Stander-PM-förhör.pdf/31

Från wpu.nu

Den här sidan har inte korrekturlästs


kunna ha ställt frågor om, men ville inte vid detta tillfälle berätta att han hade fått andra uppgifter om Craig Williamson:

Ersson förklarar detta med, att han inte ville röja Standers identitet om det kanske skulle vara lätt att identifiera honom, för Craig Williamson.':

Ersson förklarar vid förhörstillfället, att han till intervjun med Craig Williamson hade med sig svenska tidningsartiklar och refererade till dessa och sade, "att han läst i svenska tidningar, att Craig Williamson skulle kunna vara inblandad i mordet på Olof Palme”. Detta då med tanken, att han skulle slippa röja Stander som källa.

Ersson tillfrågas om någon ytterligare person givit uppgifter om mordet på Olof Palme, således någon person i Sydafrika.

Ersson säger, att han träffat andra agenter i samband med att han träffat Dirk Coetzee och andra personer, men att dessa inte velat ställa upp i intervjuer, för den sak som han egentligen var nere för att undersöka, IUEF och IDAF. Några frågor angående Olof: Palme och mordet ställde aldrig Ersson till dessa personer.

I övrigt så är det de tre tidigare nämnda, således Dirk Coetzee, Riian Stander, Craig Williamson som lämnat uppgifter om mordet på Olof

Palme.