wpu.nu

Sida:Pol-1996-11-18 HBG4818-00 Boris-Ersson-Stander-PM-förhör.pdf/43

Från wpu.nu

Den här sidan har inte korrekturlästs


  • Därefter uppger Ersson, att i samband med att han skulle kunna prata

om Riian Stander med.justitieministern Dullah Omar och eventuell ... amnesti, så lämnade Stander också namnet på sin advokaten och vid

detta tillfälle får alltså Ersson reda på att Standers advokat heter Vim

Cornelius.

Ersson nämner också spontant, att han haft kontakt med Vim Cornelius efter det att det blev känt i media, att Sydafrika skulle ha varit inblandad i mordet på något sätt.

Tillfrågad om han också varit hos justitieministern Dullah Omar för att berätta om Riian Standers uppgifter om mordet på Olof Palme och att Sydafrika möjligtvis skulle kunna vara inblandad på något sätt.

Ersson säger, att han varit hos Dullah Omar och nämnt uppgiften för honom, att denne har reagerade chockat och sagt, att man först måste veta vad Riian Stander ägnat sig åt för brottslighet innan man kunde prata om amnesti. Vidare finns det ju inga uppgifter om Stander eventuellt skulle kunna själv vara involverad i mordet på Olofi Palme om så vore fallet skulle således inte Dullah Omar kunna påverka amnestin ifråga. Detta har Ersson lämnat som uppgift tillbaka till Riian Stander och således talat om för honom, att han måste först bekänna och tala om vad han gjort för någonting, innan en amnesti kan komma på fråga.

Ersson uppger också spontant, att när han haft telefonkontakt med Riian Stander, så har denne uppgivit, att han har försökt få kontakt med