wpu.nu

Sida:Pol-1996-11-18 HBG4818-00 Boris-Ersson-Stander-PM-förhör.pdf/44

Från wpu.nu

Den här sidan har inte korrekturlästs


Dullah Omar angående sitt ärende om amnesti ett flertal gånger, men att ! - han inte fått någon kontakt med Omar. Å sin sida så har Dullah Omar

för. Ersson uppgivit, att man försökte få kontakt med Stander för att kunna ta till sig hans fall, men att man inte lyckats få kontakt med

..",

honom.

Ersson förtydligar och säger, att han menar att Dullah Omar har väntat på att Riian Standers advokat Vim Cornelius, ska höra av sig för att söka den aktuella amnestin, men att man inte fått någon kontakt.

Ersson tillfrågas om han känner till var Riian Stander finns i dag. Ersson säger, att det enda han känner till är en uppgift om, att en TV4-reporter stött på Dirk Coetzee i något sammanhang och att denne då uppgivit, att Riian Stander ”skulle” ha stuckit till Angola. Någon känd adress hade dock inte givits.

Ersson tillfrågas om han har någon adress på Riian Stander i Angola eller annorstädes och uppger då, att han ej har detta. Hans kontakt med Riian Stander har antingen gått via advokaten eller en f.d. kollega, och detta finns relaterat i rapporten som han skrivit.

Tillfrågad om när han haft den senaste kontakten med Riian Stander, så uppger han, att det var en telefonkontakt cirka tre veckor före Eugene de Kock kommit med uppgiften i rättegången. Sydafrika skulle ha varit inblandad i mordet på Olof Palme på något sätt.