wpu.nu

Sida:Pol-1996-11-18 HBG4818-00 Boris-Ersson-Stander-PM-förhör.pdf/53

Från wpu.nu

Den här sidan har inte korrekturlästs


•F: Är det (från Bayern som du syftar på?' --

.

E: Ja, jag har uppfattat.. att jag har skrivit och strukit över det i min anteckningsbok här, det minns jag att.. För han sadet är vad han sa. var inblandad.

har jag då inom parentes skrivit före, för jag antog att det var, när han sahan gick inte in i några större detaljer på det.

F: Det här meningen med "CW var undercover för ANC”.

E: Williamson har berättat för mig att han hade som sin stora ambition att ta sig in i ANC och bli en ledande person inom ANC. Det skulle vara liksom hans livstriumf som spion, att komma in i ledningen för fienden, men om han verkligen var, att han hade stort förtroende på hög nivå inom ANC, så var det, men att han skulle arbetat för ANC i sitt agentarbete. Ja, det är ju tänkbart, han har ju hållit glödande antiapartheidtal i FN bl.a. Williamson. Han har ju framträtt som en av dom främsta vita anti apartheidaktivisterna, så att det är väl möjligt, men mer än så här.. Jag gick alltså.. Dom här anteckningarna är alltså gjorda vid vårt sista möte då det var rätt stressat och där han, efter jag klämde dom här sakerna ur honom bara för att kunna ha något att prata med Dullah Omar om, så att någon djupare resonemang vad saker betydde, det kom vi aldrig fram till. Men han har sagt det här, det har han.