wpu.nu

Sida:Pol-1996-11-18 HBG4818-00 Boris-Ersson-Stander-PM-förhör.pdf/60

Från wpu.nu

Den här sidan har inte korrekturlästs


vem denne är. Ersson uppger, att

är en person som är

säkerhetsansvarig inom ANC och för de kontakter man ska ha med.

personer som är anslutna till ANC.

Ersson säger, att han lyckades få fram telefonnumret till Dirk Coetzee när han var i Sydafrika, men att denne då vid telefonkontakt uppmanat Ersson, att innan han skulle göra en intervju med honom, så skulle han ta kontakt med som var den som godkände huruvida en intervju kunde komma ifråga.

Nämnde var på ANC-högkvarteret i Johannesburg vid den tiden då Ersson fanns i Sydafrika, således under 1994. I övrigt så säger Ersson, att han haft kontakt via Rica Hodgson, Walther Sisulus personliga assistent.

Så här långt kommit i förhöret så kommer Ersson, att tillfrågas angående

en del namn som finns upplistade och höra vad han känner till om dessa personer och om de eventuellt har knytning till varandra.

F: Ja, inledningsvis då så frågar jag dig om en person som heter Johan Coetzee, om du är snäll och berätta för mig, det du vet om honom.

E: Ja, han var chef för säkerhetstjänsten i Sydafrika. Han var överste och han var Craig Williamsons chef när Craig var spion i Europa. Jag sökte upp Johan Coetzee, fick inte träffa honom personligen för han vägrade, men jag pratade i telefon med honom och han arbetar nu som nån sorts