wpu.nu

Sida:Pol-2006-06-13 Mötesprotokoll Åklagarmöte.pdf/2

Från wpu.nu

Den här sidan har inte korrekturlästs


gällande hur Palmegruppen skall arbeta och under vilka förutsättningar gruppen skall kunna tas i anspråk till andra arbetsuppgifter.

Byte av lokaler Jan Svelin informerar därefter om den kommande flytten och det framkommer att det i huvudsak finns två förslag för hur utrymmena på plan 6 skall fördelas. Enligt det ena förslaget skall Annalyssektionen sitta centralt med delar av Utredningssektionen på varsin sida. Enligt Svelins förslag skall hela Utredningssektionen sitta tillsammans med Analyssektionen på ena sidan. Magnus Törner skall få en föredragning av det sistnämnda inom en snar framtid.

Uppslag i ärendet Mötet övergår därefter till att behandla det konkreta arbetet i Palmeutredningen och det så kallade

diskuteras. Det konstateras att det inte kunde skönjas någon relevans i de påståenden som kommit från en journalist och en före detta polis i Holland. Det beslutas dock att avvakta en översättning av den bok som skrivits i ämnet och därpå göra en bedömning av materialet.

Beträffand

constateras au det, i samband med inslaget om aktuelle vapen, till Efterlyst inkommit ett antal tips. Inget av dessa har dock, åtminstone än så länge, Hans Melander informerar om ett telefonsamtal med

Därefter diskuteras det så kallade

pm handläggs av Lennart Gustafsson, varpå det konstateras att ärendet bör prioriteras och att det finns folk som kan förväntas ha information att lämna.

Gällando

In följande konstateras. De uppgifter som han lämnat i sina tidigare förhör har kunnat styrkas upp med andra fill utredningen inkomna uppgifter.

uppgifter. Med anledning därav finner inte Kerstin Skarp skäl att gå vidare i uppslaget. Hon vill dock kontrollera denna ståndpunkt med Agneta Blidberg innan något formellt beslut tas.

Diskussionen kommer därpå in på vapen och det kan konstateras att man från både åklagarsidan och den polisiära ledningens sida var eniga om att man i utredningsarbetet måste lägga stor vikt vid att försöka hitta mordvapnet. Detta anses som en absolut nödvändighet för att komma fram till en lösning av mordet.

Kerstin Skarp uttrycker ett specifikt intresse för det så kallade Mockfjärdsvapnet och uttrycker en önskan om att de åtgärder som föreslagits i en tidigare utförd analys beträffande vapnet skall utföras.

Det konstateras i sammanhanget att det hänt att revoivrar med kaliber .357 i vapenlicenser registrerats som kaliber .38, och kanske till och med som 9 mm. Vid diskussion framkom att det är svårt att veta hur stort problemet är, men ett antagande är att antalet revolvrar med kaliber .38 i Sverige är mycket stort och att kontrollera dessa skulle utgöra en mycket stor arbetsinsats.

Slutligen framhåller Kerstin Skarp vikten av en kontinuerlig kontakt med regelbundna möten mellan polis och åklagare. Det beslutas att uppstarts- och avslutningsmöten skall hållas vid varje termins påbörjande respektive avslutande.