wpu.nu

Sida:Pol-2007-04-24 Konferensprotokoll-Palmeenheten.pdf/2

Från wpu.nu

Den här sidan har inte korrekturlästs


Beredningen och tillströmningen av andra ärenden har ökat även för dessa. Utskrifter av bl a förhör samt telefonavlyssning har ökat avsevärt.

a

b)

Sektionen i sin helhet? Ett förslag var att dela in personalen i olika grupper. Vill man arbeta med narkotika, våldsbrott, Palmeutredningen? Lämna in intresseanmälan för vilken typ av ärende man vill arbeta med i första hand eller ska det vara någon form av "universalpoliser"? Ska tjänster lysas ut/sökas om?

2)

Hur kan vi "rensa" i alla "gulingar"? Chefen förhörsenheten tar in alla "gulingar" och gör en bedömning om vad som ska ad actaläggas och vad som ska bearbetas eller att den enskilde utredningsmannen lämnar in "gulingar" som ska ad actaläggas med en skriftlig motivering. Sedan är det chefen förhörsenheten att ta kontakt med åklagarna för en slutgiltig bedömning

Framtida "gulingar" ska finnas möjlighet att bearbeta och det ska vara relevant i förhållande till fakta i utredningen.

3)

Vill vissa köra mer/mindre Palme? Skall vissa "vikas" för viss verksamhet? Detta är något som varje utredare måste svara på, lämna in önskemål om att få fortsätta med utredningen. Det måste finnas någon med huvudansvar för registret, i dagsläget Per-Olov Palmgren. Även en assistent som har ansvaret att lägga in i förundersökningsregistret, i dagsläget Anneli Dahlgren. Utredningen måste fortgå.

4)

Övriga frågor och synpunkter Alla känner ett ansvar för hela ärendet nu när det kommer in i en fas där det ska katalogiseras och arkiveras.

Samtliga deltagare har beretts tillfälle att justera protokollet.

Stockholm den 22 maj 2007

Susanne Bergman