Sida:Pol-2019-06-05-08-19-L261-01-D-Robert Gustafsson Grand och WT observationer.pdf/41

Från WPU
Hoppa till navigeringHoppa till sök
Den här sidan har korrekturlästs


R: Ja... Ja det är inte mer än, ja sju meter kanske eller något sådant där. Sju, tio, mellan sju och tio meter.


FL1: Ser du om de har någon, några andra personer i anslutning till sig själva vid det tillfället?

R: Ja, eh, jag tror att jag, det står någon på hans, nu ska vi se, på hans, på Palmes vänstra sida och där, det är förmodligen samma, i fall samma kläder som den där   glas, glasögonmannen. Han med   rödtonade glasögon på hans vänstra sida.

För att Palme hade ju liksom någon stor mössa tror jag på sig och han hade ingen mössa alls den där mannen.

Det är alltså samma kläder, samma, det kan ha varit, det måste ha varit han som var, som pratade med honom, den här   glasögonmannen från, från som vi såg i salongen.

Cowboymannen var inte där och inte den här   som jag kallade skinnrocksmannen med, den här ljusa skinnrocken var det inte.

Men det var som sagt var som bara snabbt man vänder sig om tittar tätt tillbaka igen alltså. Det är typ en sekund eller något sådant där.


FL1: Men det du uppfattar, om jag förstår dig rätt, nu får du rätta mig om jag har fel här. Men det är att Palme står tillsammans med en man och det är den mannen som du har sett i anslutning till makarna Palme inne i biografen?

R: I alla fall har han exakt samma, samma kläder...


FL1: Ja okej.

R: Ja.


FL1: När du hör de här höjda rösterna, kopplar du det till de här tre personerna då? Eller kan det vara ett helt annat, några andra personer som, som uttrycker sig med de här höga rösterna?

R: Ja, jag kopplar till dem därför att det är väldigt mycket folk runt oss och de, men de rösterna är, är samtalstonsnivå på

och i och med att det höjs röster så vänder jag mig och tittar och de, de enda som är där

så är det folk som springer ut framför dem mellan grupperingen runt oss och mellan Palmeparet så är det folk som är på väg ut så här

och då ser jag att det är, Palme har ryggen mot biografen, mannen står vänd med ryggen mot mig så att säga, mot Palme.

Det är det jag ser när jag slänger blicken till höger så jag liksom, jag reagerar på de höjda rösterna,

vänder jag mig om och ser då Palme och den här mannen och sen vänder jag mig tillbaka igen. Så att jag kopplar per automatik att det är därifrån rösterna kommer då.


FL1: Men du kan inte säga om jag förstår dig rätt...

R: Nej.