wpu.nu

Sida:Pol 1986-03-01 0225 E13-A Mordplatsvittne Björkman Anders Förhör.pdf/2

Från wpu.nu

Den här sidan har korrekturlästs


att dom gick den här gatan var att dom hade för avsikt att ställa färden till det så kallade Kåren för vidare festligheter.

Dom passerade dessa 4 personer Referens behövs Apelbergsgatan och sedan Tunnelgatan för att sedan stanna intill en banklokal.

Björkman kan inte säga vad för slags bank men han vet att en av hans arbetskamrater tog upp ett kort stack in i något slags kodlås då öppnade sig en dörr och då kunde arbetskamraterna gå in i någon slags foajé där man skulle få ut pengar.

Björkman blev kvar i dörröppningen ensam och rätt som det var så började dörren att stängas och eftersom Björkman ville titta efter sina eftersläntrande kamrater så blev han ensam kvar utanför.

Efter en kort stund kommer arbetskamraterna ut ifrån banklokalen och börjar omgående att gå på samma trottoar och i samma riktning mot Sveaplan på Sveavägen.

I det här läget har Björkman liksom tröttnat lite grand på det hela och tittar nu på klockan och konstaterar vad som nyss nämnts.

Han bestämmer sig med hänsyn till klockslaget för att dels titta efter sina eftersläntrande arbetskamrater dels för att han är trött och vill åka hem.

Han kan inte riktigt säga när han uppfattar det sällskap som nämns men han vet att han börjar att gå på samma trottoar men i riktning nu mot Kungsgatan.

Hans bedömning av hans egen påverkansgrad av alkohol är att han har klara minnesbilder av vissa förhållanden.

Och en av dessa minnesbilder är att han framför sig ser ett sällskap om tre (3) personer.

Den person som går längst till vänster, personerna går liksom i stort sett i bredd har liksom lagt armen om en person som går i mitten och som just av att han har armen runt om axlarna på personerna drar Björkman slutsatsen att det är en kvinna som går.

Till höger om den som har armen runt axlarna på sig och som senare faller omkull går en kvinna och då närmast gatan. Björkman blir ställd inför