De överlevande fyra medlemmarna av "Kommando
"
dömdes till 4 × 20 års fängelse för bl.a. morden på ambassad- tjänstemännen. De avtjänar ännu sina straff och har ej ersatts av någon annan hämndgrupp än "Kommando
Denna
(1976)
grupp har ej gjort någon aktion mot svenska intressen utan för- bindes främst med morden på riksåklagaren och den tyska arbetsgivarorganisationens chef
(1977). Det existerar inget
". En
äkta RAF-grupp skulle inte heller agera på det sätt som den upp- ringande personen gjorde vid samtalet med nyhetsbyrån Reuter i London. Man skulle t.ex. inte dementera "bekännelser" från andra personer.
Palme utförts av
U 8651 är ett spaningsuppslag som avser någon sorts "bekännelse" till mordet på Olof Palme från ett "Kommando Fredagen den 7 mars 1986 strax efter kl. 20.00 ringde en engelsk- talande man till nyhetsbyrån UPI i Stockholm. Han uppgav för mot- att mordet på Olof tagaren av samtalet, journalisten Kommando". Vidare sade upp- giftslämnaren att det fanns en dödslista avseende sådana personer som Feldt, Thoresson och Anna-Greta Leijon. Olof Palmes mördare hade strax efter dådet lämnat Sverige, men kvar fanns "ett till- räckligt antal farliga män". Den anonyme uppgiftslämnaren ansåg, att 500.000 kronor var för litet belopp för att riskera livet. Om summan höjdes till 1.000.000 kronorskulle intresse finnas.
Samtalsmottagaren
hörde därefter uppgiftslämnaren säga: "Jag är rädd, väldigt rädd", och me verkligen var rädd.
tror att den anony-
Samma dag kl. 20.20 ringde en tysktalande man till TT:s växelte- lefon 13 26 00 och sade "det här är kommando
Telefonisten ropade då på en utrikessekreterare för att denne skulle fortsätta samtalet, men under tiden lade mannen på tele- fonluren.
Inget av de båda samtalen kan antas vara någon äkta bekännelse från någon RAF-grupp med namnet "Kommando
Det
framgår av säkerhetspolisens bedömning samt av uttalanden från experter vid BKA-TE i Wiesbaden, att RAF inte benämner några "kommandon" med andra personnamn än namn på medlemmar som dödats vid någon aktion. hade gripits långt innan Olof Palme mördades och befinner sig ännu i tyskt fängelse. Följakt- ligen pekar redan denna omständighet på att något "Kommando inte torde existera. Därutöver är den först- nämnda tipslämnaren föga seriös, och hans rop på hjälp vid sam- talets slut verkar teatraliskt samt till kommet enbart för att dramatisera det hela.
Redan den 3 mars
1986 hade det till JUSEK i Stockholm på tele- fon nr 63 13 70 inkommit ett annat telefonmeddelande från "Kom- mando
"
på tyska. Det lyder i svensk översätt-
ning: