wpu.nu

Sida:Pol-1996-11-18 HBG4818-00 Boris-Ersson-Stander-PM-förhör.pdf/37

Från wpu.nu

Version från den 28 december 2020 kl. 17.09 av Botten Anna (diskussion | bidrag) (Auto Google Cloud Vision OCR (mopocr2.py))
(skillnad) ← Äldre version | Nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)
Den här sidan har inte korrekturlästs


och att Riian Stander uppgivit, att han arbetat tillsammans med Craig Williamson i bolaget Long Reach.

Inledningsvis så tillfrågas Ersson, om det här är ett av Williamsons företag eller om det är det enda företaget han har.

Ersson säger, att när han intervjuade Craig Williamson 1994, så hade han flera olika företag, bl.a. företag som sysslade med villabygge, företag som sysslade med golf, ett som sysslade med turism och då i Sydafrikas grannländer. Han hade ett större antal byggprojekt på gång, enligt vad han uppgav.

Ersson tillfrågas om det nämnda företaget Long Reach är ett riktigt företaget, således ett företag som sysslar med legal verksamhet, eftersom uppgiften finns om att företaget skulle ha sysslat med spioneri, attentat och morduppdrag.

Ersson säger, att han uppfattade företaget under den tid och den uppgift han fick i Sydafrika som ett företag som var hemligt och som sysslade med ovanstående saker. Han har, efter det han återvänt till Sverige under 1995, således efter det han kom hem från Sydafrika, träffat en journalist vid namn Anders Hasselbom som vid något tillfälle visade honom telefonkatalogen över Johannesburg och kunde där peka ut företaget ifråga, således Long Reach, som ett företag som förekom helt öppet i telefonkatalogen. Huruvida detta har någon påverkan på företagets verksamhet eller inte kan inte Ersson bedöma. Han tyckte, som han sagt