Roy Allen: privatliv och mina personliga förhållanden i Australien och Sydafrika och för de människor jag känner. Så det är min drivkraft för att ta initiativet till detta möte.
Agneta Blidberg: Ja.
FHL Jan Svelin: Bra, det är mycket vänligt av dig - högt och tydligt -
Roy Allen: Ja.
FHL Jan Svelin: Bra och nu till förhöret, protokoll fört vid förhör med sydafrikanske medborgaren Roy Daryl Allen, född den .
Vidare information i separat dokument, och det betyder din adress.
Förhöret hålls på Svenska Ambassaden 2003-01-28, och påbörjas 13:18.
Förhöret hålls av kriminalkommissarie Jan Svelin och kriminalkommissarie Jan-Åke Andersson, och vice överåklagare vid Åklagarmyndigheten i Stockholm, Agneta Blidberg.
Förhöret spelas in på band.
OK, Roy Allen, en person i Sverige tog kontakt med den svenska polisen och sade att du, Roy Allen, hade information till förundersökningen om mordet på förre statsministern Olof Palme. Vi kontaktade dig per telefon och ordande det här mötet i Bangkok och nu är vi här.
Roy Allen: Ja.
FHL Jan Svelin: I förundersökningen så har vi fått information och skriftliga dokument och vi skulle vilja - om det är OK med dig - ställa frågor om detta.
Roy Allen: Jag har inga invändningar.
FHL Jan Svelin: OK, Roy, du ville ha kontakt med oss, vad vill du berätta för oss?
Roy Allen: Ja, kort sagt, som jag nämnde för damen från åklagaren, så har jag ingen panginformation, jag har inget blixtgenombrott, jag har inget Heureka - det här är personen som gjorde det. Jag har inget genombrott åt er i den stilen.
Allt jag kan berätta för er är att jag gjorde det inte.
Och att jag inte var där, jag har aldrig varit i Sverige i hela mitt liv, och allt jag kan säga är att jag inte har påtagliga bevis som kan säga "han låg på sjukhus för en blindtarms operation under den perioden med sjukhusjournaler eller något sådant.
Men det kan finnas annan mindre påtaglig dokumentation som finns tillgänglig.
Oshakati, (Sydvästafrika, Namibia) var en stad, det var en garnisons stad, som var omgiven av taggtråd och kulsprutetorn.
Eftersom vi brukade bli attackerade ibland på natten och det var där som militären, polisen, vattenverket, postkontoret, nyckelpersonalen var där, och den militäre rådgivaren.
FHL Jan Svelin: Det var som ett fort? Som ett fort?
- 4 (148)