Under onsdagsförmiddagen kontaktas undertecknad av SR-reportern forts. som önskar en intervju för programmet "Kanalen".
Kontaktar Hans Wranghult för information och synpunkter. Förutsätt- ningen för min medverkan i form av intervju är att densamma inte av- ser utredningen om mordet på Olof Palme.
Presschefen Falck besöker mig kl. 10.35 med anledning av Sveriges Radios framställning.
Kl. 11.20 infinner sig
och jag besvarar en del
allmänna frågor om BKA:s möjligheter att biträda andra länders polis- organisationer i utredningssammanhang samt om min egen funktion såsom sambandsman. (Intervjun blev dock aldrig sänd).
Under förmiddagen ringde prof. Ingvar Kopp, SKL, och bad mig inför- skaffa de sakkunnigas uppgifter om sannolikheten av att vanliga män- niskor går omkring med partiklar liknande de aktuella (på jacka).
1986-03-20 Klockan 08.15 erhåller jag information från KK 1 samt sker telefon- kontakter med KKT beträffande hämtning på Arlanda av Jan Andrasko, som beräknas flyga med plan från Frankfurt kl. 12.25.
Eftersom jag själv kommer att återvända till Stockholm på kvällen har jag under dagen två större genomgångar av nu-läget i bl.a. de kriminaltekniska undersökningarna.
Kl. 08.45 sker genomgången hos D:r Lichtenberg och fr. Bikar, och beträffande undersökningen av jacka m.m. anföres föl-
jande:
De båda spår av tändsatspartiklar som Andrasko upptäckt vid under- sökningarna i Linköping har undersökts, varvid den mindre partikeln kunnat avföras. Den kan inte relateras till Winchesterammunition av aktuellt slag. Den större partikeln har en rad ämnen gemensamma med aktuell ammunition, men avsaknaden av aluminium gör spåret negativt. I jackans innerficka har spår av koppar fastställts, vilka dock inte utan vidare kan hänföras till vapen eller ammunition. Vanliga koppar- mynt (som tidigare fanns i Sverige) ger sådana spår i fickor där de förvarats.
Bilden av krutstänken på makarna Palmes ytterkläder ger anledning att preliminärt fastställa gärningsmannens skottavstånd till 30-40