wpu.nu

Sida:Pol-1986-05-09 N3217-01-B Skottspårsundersökning-BKA-ang.-VG.pdf/3

Från wpu.nu

Den här sidan har inte korrekturlästs


Ytterligare blev krutrök från jämförelsesk jutningar med ammunition kalib.357 magnum metal Piercing utav fabrikatet Winchester undersökt meddelst raster electronmikroskop i förening med energidispensiv electronstrålningsmikroanalys. (Se vidare härvarande yttrande med ärendenr KT 13 - 301/86). De härvid fastställda rökpartiklarna överensstämmer med motsvarande som påvisades i paret Palmes kläder. På foto ett visar en grön pil på små rökpartiklar som beträffande sin struktur och element sammansättning (- Bly, Barium, Antimon, Aluminium) kan sägas vara karakteristiska för den ovan angivna ammunitionen. Dessa partiklar blev tillsammans med andra liknande sammansatta partiklar påvisade på fru Palmes kappa.

I rökrester efter ammunitionsarter med en stark aluminiumandel i tändsatsen består dom största rökresterna mestadels utav en bariumaluminiumoxidkärna. Detta kan sägas som ett resultat efter undersökningar av krutröksrester från ett flertal olika ammunitionsarter meddelst electronmikroskopi.

Den på foto ett (gröna pilen) visade rökpartikeln torde besitta en bariumaluminiumkärna.

2.

Undersökning av parkasen.

2.1

Undersökning av ett preparat (Teip) med vidhäftning från höger ärm (har ställts till förfogande utav kriminaltekniska institutet i Linköping).

Efter uppgift från herr Andrasko vid kriminaltekniska institutet i Linköping var på tejpen endast en rökpartikel påvisad meddelst raster electronmikroskopiering. Preparatet (Tejpen) blev ställt till förfogande ut av herr Andrasko och i härvarande laboratorium undersökt med samma metod. Härvid blev en partikel med elementsammansättningen bly, Brom - fastställd. När det gäller denna partikel kan det dock handla om rester efter bensin avsett för förbränningsmotor. Vidare blev den på bild två återgivna partikeln med elementsammansättningen Silizium, Bly, Kalcium, Koppar och Zink funnen. När det gäller dessa smådelar kan det handla om samma partiklar som påvisats i Linköoing. Trots att den på bild

2 återgivna lilla delen på grund av sin elementsammansättning och struktur handlar om rökrester torde det på grund av följande orsaker troligen inte röra sig om partiklar som härstammar från patroner kaliber .357 magnum metal Piercing av märket Winchester.

Elementsammansättningen av den lilla delen (bild två) stämmer inte överens med de andra smådelarna som påvisats på fru Palmes kappa. (Se t ex delarna på bild ecc).

Huvudsakligen saknas aluminium, vilket är karakteristiskt för de större partiklarna från ammunition 357 magnum metal Piercing av fabrikatet Winchester. Troligen handlar det här om rökpartiklar med bariumoxidkärna (se avsnitt 1). Detta antagande stöds därav, att det i rökpartiklarna från tejpen pávisade elementen Kalcium och Silizium pekar på en tändsats med Kalciumsilizidis'.