wpu.nu

Sida:Pol-1986-07-15 1300 jur-Harry-Hedlund.pdf/1

Från wpu.nu

Den här sidan har inte korrekturlästs


efter Harry Hedlund, kriminalinspektör, 1986-07-15 kl. 13.00 - 14.30

Gunnel Lindberg, Tore Samuelsson Gunnel Lindberg

Händelse/åtgärd

Någon ringde från LC, H. vet ej vem. Mannen som ringde var upprörd, medd. att en man var skjuten på Tunnelgatan, att det var statsminister Palme. Ringde på direktlinjen mellan LC och krimjouren. H. frågade om det fanns vittnen, fick besked att det fanns fyra. H. begärde att de skulle föras till krimjouren för förhör. LC bad H. larma teknikerna, rutin att krimjouren gör detta. H. kontaktade vakthavande kommissarie i krimjouren, Lindahl, bad honom komma (L. har rummet bredvid). H. ringde den tekniker som stod på beredskapslistan, lämnade uppgifterna från LC om händelsen, brottsplatsen m.m. Såg en stund senare en av teknikerna, Moberg, i krimjouren.

eni

Stockholms ipd.

När L. kommit informerade H. honom. L. ringde jourhavande polischef och informerade, ringde även chefen för våldsroteln, kommissarie Linder, bad honom gå i tjänst. L. ringde därefter folk på krimjourens beredskapslista.

JU S

Anm.

H. var vakthavande kriminalinspektör på den s.k. krimjouren i Stockholms pd under mordnatten.

Efter meddelandet att OP. var död beslöt H. och L. gemensamt att man skulle sända två man till Sabbatsberg, i första hand för att säkra bevisning. Om möjligt skUL le de också hålla förhör med Lisbeth Palme.

H. ringde LC, ville ha uppgift om skadorna, trodde först inte att skadorna var så allvarliga. H. informerade alla i krimjouren om vad som hänt. Man diskuterade även vad som skulle sägas till pres sen. H. avdelade till en början en man för tipsmottagning, övriga för förhör.Beredskapsstyrkan kom in någorlunda snabbt

in verhört for lain. 23.4.2 +hulle ju til ile Brinjourencon Polpe nätt lapt ca.

Talade med beredskapsåklagaren Marianne Lundgren, informerade om vad som hade hänt. Flera samtal under natten. Bedömde båda att Lundgren kunde stanna i bostaden.

00.30 Någon av spaningspatrullerna föreslog att

man skulle sända ut signalement på gärningsmannen över taxis och SL:s radio.

11 12 20