wpu.nu

Sida:Pol-1986-07-21 jur-Birgitta-Brolund.pdf/2

Från wpu.nu

Den här sidan har inte korrekturlästs


Annärkningar

O

shap 18, semnetesslagen

C

Det var rörigt i LC. Efterhand kom en rad chefer in. 2. sysslade med radion och protokollet och är osäker på vad de andra i rummet företog sig. Då och då ropade någon en uppgift till B. för protokollet.

Under natten begärde T. att han skulle få ge tillbaka till sin vanliga tjänst, mådde ej bra. Ersattes av Söderkvist.

Tycker att arbetet vid radion fungerade bra med tanke på förutsättningarna. Hade grepp om eftersöket, som helt dirigerades från LC.

Fick inga direktiv eller order från Koci. Inte heller från polisledningen (Welander-Sandström). Har inget minne av att någon av kommissarierna ute på fältet nav några order som skulle vidarebefordras av radion. 'inns däremot att polisen på Sabbatsberg ville ha dit fler patruller.

Protokollföringen är bristfällig på några punkter, 3. hann ej med att anteckna allt. Vet att några upprifter inte har kommit med i protokollet.

B. förutsatte att alla poliser som nås via radio hade kom själv in i ett senunderrättats om det skedda are skece och funderade därför inte över vilket anrop som gått ut.

-

Birgitta Brolund har vid samtal den 22 september 1986 fått taga del av ovanstående redogörelse. Hon godkände därvid med ett tillägg som finns intaget i protokollet Över sistnämnda santal.