wpu.nu

Sida:Pol-1986-10-09 10-Mötesprotokoll-Ledningsgruppen.pdf/9

Från wpu.nu

Den här sidan har inte korrekturlästs


Forts 1986-10-10 kl 10.00

13.30

6

att tyskarna alltid räknat sympatisörer till terroristorganisationer på ett sätt. att vi är överens om att den 9 december 1985 är en betydelsefull dag
händelserna var aktiva politiska händelser. Däremot var mötet i FN något som gissa sig till.

att han frågat Sten Andersson (utrikesministern) om man från svensk sida menade förändra politiken mera markerat gentemot Turkiet genom de båda åtgärderna? slirade lite på kopplingen. Det verkade inte som han hade tänkt på det. frågan en ja eller nej fråga.

mycket visste de andra om vad Palme egentligen agerade genom sina samtal i FN

1

det gällde återtagandet av anmälan så var det fem länder som bakom den. Sten Andersson m fl måste ha känt till detta.
att Lisbet sagt att Palme var förbannad på våldstendenser i samband med att . Han gillade inte frihetsrörelser som tog till våld. Han var emot våld. De PKK-morden i Sverige räckte säkert för att Palme skulle agera själv. Han skulle ha brytt sig om polissidan. Han skulle själv ha tagit egna kontakter i ett annat pga det gick för sakta inom polisen. : är alldeles klart att Palme arbetade sektoriserat i sitt umgänge och det inte finns någon som har hela cirkeln, men i varje sektor hade han förtrogen som han tydligen jagade med samråd och resonemang. Han ofta till dessa personer. Han hade säkert ett behov att ta upp frågor med någon person. Det var ingen som visste vad han totalt på med.

om Sveriges öppning mot Turkiet, Sten Anderssons, Schoris och Palmes uppfattning om PKK.