wpu.nu

Sida:Pol-1988-09-13 KB10396-00 Jan Lundberg.pdf/7

Från wpu.nu

Den här sidan har inte korrekturlästs


adressen fått veta att Olof Palme mördats på Sveavägen. Lundberg hade icke trott på uppgiften, men efter att ha lyssnat på radion förstod han att det var sant. Därefter hade även Herbert Gillesäter kommit till adressen och berättat om mordet.

Här tillfrågades Lundberg vilka fler personer som han uppmärksammat eller känt igen vid besöket på klubben.

Han uppgav att PaUL Molander var där och även sonen Peter tror han var där en kortare tid. Dessutom var det som jag tidigare nämnt en hel del utlänningar "på plats" men dessa känner jag bara till utseendet. Vidare tror jag att någon av bröderna Berischa fanns där. Även den person med nr. 3 alt. 8, som jag "pekade" ut på fotomontaget var där. Det är i alla fall samma person som jag träffade hos Sigge någon dag tidigare och som jag icke vet namnet på.

Han tillfrågades vidare om Reinhold Jansson var där. Det kunde icke Lundberg svara på utan tillade "det skall Ni fråga honom om", för han vet en hel del om vilka som fanns på klubben.

Därefter tillfrågades Lundberg om han frågat Sigge om anledningen till varför han icke "dök" upp som avtalat på klubben den aktuella kvällen. Vad Lundberg nu kan erinra sig hade han dagen efter eller på söndagen samband med besöket hos Sigge frågat om anledningen. Lundberg hade då fått den uppfattningen att Sigge varit upp till klubben men åkt därifrån nästan omedelbart eftersom Lundberg icke var kvar. Vidare har Lundberg för sig att Sigge träffat Lena från "Hanterverkargatan" på adressen i samband med besöket på klubben.

Lundberg uppger vidare att han för närvarande icke kan erinra sig något annat som kan vara till gagn för att "sätta dit" en eventuell gärningsman, men han ställer sig gärna till förfogande för nya förhör och eventuella konfrontationer för han tror att gärningsmannen finns i den krets han talat om i förhöret.

Förhöret avslutades därefter kl. 12.40.

Stockholm som ovan

Thure Nässén,krinsp * Ifydis cj om blanketlen används som fortsattain gsblad.

Ex 1: Till originalpārm (i nr-följd)