wpu.nu

Sida:Pol-1989-01-12 0845 Förhör med Virpis Aarras Raudasvirta om CP.pdf/4

Från wpu.nu

Den här sidan har inte korrekturlästs


ansenligt tempo. Detta lite lismande beteende uppfattade Aarras som ett försök av honom att ställa sig i god dager.

Christer Petterssons handlande verkade oftast vara övertänkt. Han hotade aldrig som andra interner, då de blev uppbragta eller då det gick dem emot, att slå personalen eller gå till våldsamheter på annat sätt. Istället fanns där hela tiden en latent aggressivitet.

Aarras har den uppfattningen att Christer Pettersson var en mycket stolt person, som såg sig själv som en stor brottsling och långsittare, som av den orsaken var överlägsen de andra fångarna (varav många var unga) och personalen.

Under sin anstaltstid arbetade Christer Pettersson en del i förtroenderådet, vars protokoll torde kunna omvittna vilka andra intagna han hade kontakt med.

Under Christer Petterssons tid på antalten uppstod problem enär det började florera stora mängder knark på de olika avdelningarna. Flera av de yngre fångarna, som tyckte illa om Christer Pettersson, "tjallade" på honom, varvid han så småningom kunde tas på bar gärning, vilket medförde "knalltransport" till Hageby fångvårdsanstalt. Vem som levererade till Christer Pettersson och vilka kontakter han hade utanför anstalten, är okänt för Aarras.

I sammanhanget bör nämnas att Christer Petterssons arbete som städare underlättade hans knarkhantering, då han under sitt dagliga arbete rörde sig emellan olika avdelningar och dessutom hade tillträde till skrubbar och andra utrymmen.

Under sin vistelse på Täby Kriminalvårdsanstalt var Christer Pettersson definitivt inte nergången genom drogmissbruk eller annat hårt leverne. Det var därför med stor förvåning som Aarras tog del av uppgiften från personal vid kommunen, som gjorde gällande att Christer Pettersson var en ordentligt utslagen A-lagare som satt i parkerna och söp. Aarras bild av Christer Pettersson var en helt annan, något som också framgår av detta förhör.

Idylls ej om blanketten används som fortsattn ngsblad