wpu.nu

Sida:Pol-1989-02-17448 dom-Dom-i-Proletären-rättegången-1989-med-bilagor.pdf/37

Från wpu.nu

Den här sidan har inte korrekturlästs


Ert 677a9a3

PROLETÄRER I ALLA LÄNDER, FÖRENA ER!

Proletären

1970 Organt for Kommunisliska Partlet

det finns ju att följa!

snart gått två år sedan statsminister Olof Palme mördagata i Stockholm. Men trots en massy Spaningsinsats, , har de hittillsyarande spaningsledningarna missatt gripa mordaren...

Marxist-leninist

är on Palme-utredningen någonsin syftat till att gripa Redan från början stod det nämligen klart att mordmotivet och pekade mot USA. Likaså stod det klart att svensmed största sannolikhet var inblandade i mordet. polisspåret är det enda spår med substans som hittills sökandet efter Palmes mördare. Vittnen har utpekat två Thomas Piltz och Leif Tell (bilderna) - då de uppträtt under mordnatten. Men trots att dessa bägge poliser våldsmän och kända för högerextremistiska åsikter, och händelser antytt att de haft samrore med mordet på Palforchavanden under mordnatten inte utretts.. för detta är säkerhetspolisen, SAPO, som haft uppdradetsk polisspåret, men som endast försökt sopa det under

mys

löses inte

på Palme?

Red.

03/2443 EKANSLERN Pren. 031/24 25 15. 124.2388-04-18

Dor

Pris 7 kronot sa

Svenim

iec.-04-21 U-I.

mattan. Men ansvarig är också regeringen, vilken uppenbarligen anser att en lösning av Palme-mordet, som skulle utpeka USA och svenska poliser som upphovsmän, skulle vara alltför politiskt känsligt och ser därför hellre att hela mordutredningen rinner ut i sanden.

Mordet på Palme utgör en vändpunkt i svensk politik. Sedan dess har hela politiken lagts om åt höger, men i dess spår har också följt den ena "affären" efter den andra, som indikerar en allt djupare politisk kris i det svenska samhället. I veckans tema granskar Proletären denna kris, dess uttryck och orsaker.

Sidorna 8-18.

"Kom ner till oss Feldt⁹⁹

□ "Kom ner hit till oss Feldt, så får du känna hur det är att gå här i schakten!"

Den uppmaningen riktar byggnadsarbetaren Ove Eriksson till landets finansminister. Feldt har klagat över den löneglidning vissa arbetargrupper, som till exempel byggnadsarbetarna, lyckats tillkämpa sig, och vill sätta -stopp för detta "ofog". Men Ove Eriksson är av en annan uppfattning Han anser sig väl värd sina pengar.

Och visst är han det! Varför skulle byggnadsarbetarna, eller några andra arbetargrupper, hålla igen när inte Feldt, gör det, och när det är just arbetarna som förlorat på Feldts högerpolitik? O Lédaren, sidorna 6-7.

14.

PER