wpu.nu

Sida:Pol-1991-02-21 T1279-25.pdf/3

Från wpu.nu

Den här sidan har inte korrekturlästs


att skifttangenten och siffertangenten 8 trycks ned samtidigt. Då ställs fråga på skärmen i skrift formulerad ungefär: "Skall detta diarienummer/mål tas bort?". Därefter ges två olika svarsalternativ, "Ja/Nej", sedan trycker man på en knapp längst ut till höger märkt sänd. Den knappen fungerar närmast som radmatningsknapp.

Vid tidigare tillfälle har en flicka av misstag raderat ett ärende och sannolikt hade hon glömt kvar skiftlåstangenten i låst läge och använt sig av siffertangenten 8. När hon sedan läste texten på dataskärmen uppgav hon att hon missförstod innebörden av texten och det ledd til att hon bekräftade med "Ja" och sedan tryckte på sändknappen i tro att hon raderat sitt första misstag och i verkligheten hade hon raderat hela ärendet. Den här händelsen innebar att man blev speciellt försiktig med att lära ut raderingsfunktionen.

I utredningen omnämnd deletefunktion är ett sätt för datorn att beskriva arbetssättet vid ut loggningsfråga. Det var bara vissa personer som kände till hur man raderar. Den uppfattningen var man av i vart fall till en början, men under utredningens gång upptäcktes att flera kände till hur ett diarienummer raderas, men egentligen "var få betrodda" att genomföra en sådan manöver.

Den normala arbetstiden var mellan 08.45 -17.00 och med flex från kl. 07.00

har och fram till kl. 19.00 på kvällen. Någon övertid, like man inte beordrat trots att arbetsbelastningen var stor den här tiden. Rent allmänt är fredagar en dag personalen brukar se till att komma iväg hem. Ett undantag bland de som arbetade på enheten utgjorde kanske just en dam som hetersom dels kunde tänkas sitta kvar och jobba efter kl. 17.00 en fredagkväll.

Om anledningen till varförstannade kvar en fredagkväll, tror (att det i så fall gällde för honom att skaffa sig tillräcklig plustid för att få flextiden att gå ihop.

ej om blanketten används som fortsättningsblad