wpu.nu

Sida:Pol-1996-11-18 HBG4818-00 Boris-Ersson-Stander-PM-förhör.pdf/47

Från wpu.nu

Den här sidan har inte korrekturlästs


E: Ja, det här, den här lilla meningen, ”RS var själv med i gruppen”, den har slagit mig, alltså den har jag blivit störd av nu precis:på slutet, för att om.. för jag har inte uppfattat att Riian Stander skulle ha varit inblandad i förberedelse för mordet, men det här är en anteckning jag skrev direkt i vårt samtal. Det andra är ju mera etablerat, det har jag hört många gånger både av Stander och andra, att Craig Williamson var chef för sitt bolag Long Reach och att man sysslade både med vanlig handel och kriminella saker och mera aktioner av olika slag. Sen sa han att man hade observerat Olof Palme innan mordet, men där skulle svenskar ha haft det största ansvaret för det.

F: Fortsatt förhör med Boris Ersson och vi kommer då över på ”PaULAnthony White (Craig var i Sverige då men höll sig i bakgrunden). Männen med radio i Stockholm natten var deras agenter."

Kan du kommentera det?

E: Ja, PaULsom jag inte vet vem det är. Anthony White, som jag då numera vet vem det är, pekades ut av Riian Stander som dom, och nämndes som dom som direkt hade ansvaret för mordet, själva mordet. Sen kommer (Craig var i Sverige då men höll sig i bakgrunden). Det har fallit, det är faktiskt underligt nog en detalj som jag själv har missat, tror jag, i min rapport, men i min ursprungsanteckning här som jag skrev, så, det här är alltså citat utav Riian Stander, som alltså pekar på att uppgifterna om att Williamson var i Sverige vid tiden för mordet skulle alltså stämma. Jag har själv.. Det här har jag inte uppmärksammat i min rapport, så jag blev. överraskad när det kom uppgifter om att han hade