wpu.nu

Sida:Pol-1996-11-18 HBG4818-00 Boris-Ersson-Stander-PM-förhör.pdf/67

Från wpu.nu

Den här sidan har inte korrekturlästs


människor och annat, så kände jag väldigt starkt, att det här är alarmerande och det verkar som om det kan finnas något i det och det var därför jag snabbt tog kontakt med svenska ambassaden och Pierre Schori Sveriges regering och Dullah Omar. Sen har det varit så mycket krångel med att få Riian Stander att ställa upp och vittna, så att jag har ibland tvivlat på hur pass, alltså om man kunde lita på honom. Jag har också sagt till honom, hur ska jag kunna tro på vad du säger, när du inte liksom genomför det vi nu har kommit överens om, dvs ställer upp och vittnar. Så att.. Men jag.. Ja..Antingen är han en väldigt utstuderad lognare, eller också så är han overtygad om att han talar sanning och jag tycker att det är så pass mycket i det han säger, så att det förtjänar en rejäl undersökning. Det är min enda synpunkt.

F: Jag vill också ställa.. Är det planerat av dig att försöka nå honom på något sätt och ta en ny kontakt med honom eller har ni kommit överens om nånting i den vägen, i den senaste kontakten?

E: Jag har bett hans advokat, Vim Cornelius, att han ska ta kontakt med mig, att Riian Stander ska ta kontakt med mig, och jag har också faktiskt ringt till.. Han har en mobiltelefon där det finns en sån där postlåda där man.. Han svarar inte själv nämligen, utan han väljer själv vem han vill ringa upp. Och där har jag hälsat, bara nu för några dagar sen, att jag vill att han ska ta kontakt med mig, eller med sin advokat om han nu vill gå genom honom. För att, skälet till det här, det är ju det att jag har brutit vår överenskommelse om att hålla hans namn hemligt, i och med att de Kock gick ut det blev sån där massmediacirkus av det här, så har jag.. Då gjorde jag det valet, att jag gav hans namn till den svenska polisen