Sida:Pol-2019-06-05-08-19-L261-01-D-Robert Gustafsson Grand och WT observationer.pdf/15

Från WPU
Hoppa till navigeringHoppa till sök
Den här sidan har korrekturlästs


R: Eh...


FL1: Ålder på honom?

R: Ja, femtio kanske. Femtiofem. Något sådant där.


FL1: Storlek? Längd?

R: Mm, ja   1.80 drygt. Lite längre än mannen till, än glasögonmannen då. Något   längre än honom. Så drygt 1.80 kanske.


FL1: La du märke till om han hade sällskap med någon annan person?

R: Jag har för mig att han hade en kvinna på sin högra sida då.   En mindre kvinna,   kortare. Men det är bara liksom i mitt huvud, skuggfigur lite sådär. Så att.


FL1: Har du någon uppfattning om vart de här satt under själva filmvisningen?

R: Nej. Inte en aning faktiskt. Utan när de var klara, hade skrattat färdigt där eller skrattade till och så vände ju sig Palmeparet om.

Då började ju hela eh, ska vi säga raden eller människohopen röra sig långsamt uppåt mot utgången.

Varpå jag lutar mig förbi en person på högra sidan och petar Palme på hans högra arm och sen snabbt tillbaka till min vänstra sida och ser att han vänder sig om och ser då ingen och så vänder jag mig till och sa att (ohörbart)  

Eh, och så fnissade vi till och det, och så bara fortsatte vi utåt utgången. Det tog ganska lång tid, långsamt för det var tjockt med folk.


FL1: Mm.

R: Eh, sen...


FL1:   vad har du att säga om den? Var det någon grej att du skulle ha gjort det bara? Eller var det någon tanke bakom det där eller?

R: Nej, det var väl liksom att, att visa att det inte var så märkvärdigt på något sätt liksom. Palme var ju en av, eller det var att avdramatisera det på något sätt också.

Och sen så   eh ... ens kompisar. Eh jag har ju, träffade Palme vid några andra tillfällen också i och med att jag jobbade i   och så där.

Han var på någon typ av besök på, jag har för mig att det var  . Då han alltid hälsade på alla journalister som skulle följa med honom ut på  .


FL1: Mm.