Uppslag:D15576-01-B

Från WPU
Hoppa till navigeringHoppa till sök


SPANINGSUPPSLAG
i grövre brottmål

Avsnitt
Löpande nr
15576-01-B
Registrerat
1994-11-17
Ad acta
1994-11-17
Avsnittsanteckningar
DNR 963-94
Uppslagsanteckningar
Till SPC
Åter SPC
SPC Noteringar
PTR
PTR Datum
Ant/enhet
Redov/enhetKort sammanfattning
Hörd om sina förehavande 86-02-28-03-01.
Uppgiftslämnare
Uppgiftsmottagare
Förhöret påbörjat
1994-11-09 08:05
Avslutat
1994-11-09 09:20


Olausson underrättas om anledningen till förhöret.

Under den aktuella tiden bodde Olausson Han

var ofta Olof Palme och då i sällskap med "Tage G Pettersson och Olausson hälsade på såväl Palme som Pettersson. Palme var ofta i samtal med personer på detta ställe och Olausson beundrade hans sätta att bemöta de frågor han fick och hela Palmes person. Han menar att han hade sådan utstrålning. Han har även fått hjälp av Palme i samband med att hans sambo Olausson och hade då skrivit till Palme och han han hade sedan kontaktat det försäkringsbolag som de hade problem med. Efter detta så ändrades det

Olausson anser att han inte på något sätt har något agg till Palme utan han tyckte mycket bra om honom och beundrade honom.

Den natten som Palme blev mördad befann sig Olausson i Stockholm.

Forts.

17h-94 Had

Pol-1994-11-09 0805 D15576-01-B Förhör med Vinof Olausson.pdf

Vinof Olausson, forts.

B

Han hade varit och tränat på Swings Gymn, åsögatan. Efter träningen hade han varit och fickat slappnat av. Han färdades i en gUL wolksvagen Pick Up och då han var på väg hem så hörde han händelsen om Palme. Han drog sig därför där åt och han förvånade sig över att det inte fanns några spärrar någonstans och han hade även påpekat detta för en polisman på platsen. Olausson uppger även att hans bil hade vitt kapell med texten Cirkus på sidan. Kapellet var extra högt. Lite senare på kvällen så träffade han två flickor som stod och liftade och hade inte fått tag på någon Taxi och de bodde i någon förort, men han kommer inte ihåg vilken. Han körde hem flcikorna och de hade pratat just om detta att det inte fanns några spärrar runt det område där Palme hade mördats.

Han tror inte det finns någon person som kan verifiera hans uppgifter efter så lång tid som det rör sig om. Olausson menar att han har haft kontakt med Allan Larsson och även Leif GW Persson, vilka båda känner honom och säkert kan bestyrka detta.

2236 340

Olausson vill framhålla, att han icke vid något tillfälle skulle ha yièrat att han skulle skjuta Palme. Han har inte ens lekt: med en sådan tanke eftersom han alltid tyckt så bra om Palme. Han tror också att Lisbeth Palme känner igen honom, för han hälsade alltid på familjen Palme då de var ute och gick och han fick alltid sin hälsning besvarad.

Olausson vill även bifoga brev som hans sambo fått från Allan Larsson och även ett intyg från

Han kan inte fatta varför han skulle höras i detta ärende och har inget emot att Leif GW Persson kontaktas om Olaussons levene.

Olausson har inget ytterligare att tillföra ärendet.

Genomläst och godkänt. Förhöret avslutat kl. 09.20.

Pol-1994-11-09 0805 D15576-01-B Förhör med Vinof Olausson.pdf