Uppslag:D22196-00

Från WPU
Hoppa till navigeringHoppa till sök


SPANINGSUPPSLAG
i grövre brottmål

Avsnitt
Löpande nr
22196-00
Registrerat
2018-04-11
Ad acta
Ej Ad acta-lagt
Avsnittsanteckningar
2018-03-23 har pratat med ägaren till före detta restawang S0MmSiger Hghatpsomen evemuel mördare
Uppslagsanteckningar
Till SPC
Åter SPC
SPC Noteringar
PTR
Sven-Åke Blombetgss
PTR Datum
2018-04-17
Ant/enhet
Redov/enhetKort sammanfattning
Om uppgifter.
Uppgiftslämnare
Uppgiftsmottagare
Förhöret påbörjat
2018-03-23 15:46
Avslutat


Sven Åke Blombergsson

D22196-00

Från: Skickat: Till: Ämne:

den 23 mars 2018 15:46 sven-ake.blombergsson@polisen.se ( Om uppgifter

Palmegruppen

it

Nyligen hade jag skäl att ta kontakt med    När jag började prata med honom fick jag höra något som gjorde att öronen nästan trillade av, nämligen att ingen polisutredare någonsin sedan mordet på Palme har kontaktat honom på en restaurang   . Ingen på 32 år! Häpnadsväckande!

Ingen skugga dock förstås över dagens nya utredare.

Så till saken

Tidigt under mitt samtal med säger han till mig ungefär så här:

"Men nu Anders är det jag som ska berätta någonting för dig. Jag har förstås gjort lite research på dig efter att du hörde av dig. Du verkar seriös och du är den första som överhuvudtaget frågat mig om något som kan ha med mordet på Palme att göra. Det jag nu har bestämt mig för att berätta har jag inte sagt till någon tidigare."       uppger att mannen har råkat ut för någonting förskräckligt av det svenska samhället och därför hyste ett mycket starkt hat mot det offentliga Sverige. Han är en enkel människa|  säger att han inte tror att mannen hade politiska motiv att mörda Palme, dock ett starkt hat mot den högste företrädaren för det samhälle han ansåg hade gjort honom så illa.

Jag själv har fått reda på några ytterligare fakta om mannen, men väljer att stanna med ovanstående. Resten får| själv redogöra för. ville inledningsvis att jag som journalist tillsammans med honom och under överinsecnde av en advokat skulle forska i hans uppgifter. Jag sa dock till honom att med anledning av vad han sagt så inser jag att det är ett mycket svårt arbete för mig som journalist och så här långt efteråt. Jag motiverade varför jag tyckte att han i stället ska berätta för Palme-gruppen. Efter efter några dagars betänkte tid så hördes vi idag och han sa OK har och väntar på all ni hör av er.

Vänliga hälsningar,

UL

Anders Hasselbohm

1

V

+ 4win. EtD03735-01

Pol-2018-03-23 D22196-00 Mail-från-Anders-Hasselbohm-Restaurang-Bohemia.pdf

   2

Pol-2018-03-23 D22196-00 Mail-från-Anders-Hasselbohm-Restaurang-Bohemia.pdf

Multisök ger möjlighet till fritext sökning på personer (och i framtiden även bolag). Sökningen är fonetisk och ger träffar på namn och adresser som låter lika som t.ex Eriksson och Ericson. Genom att ange tilde (-) efter ett ord så kan man utöka den fonetiska sökningen så att man kan hitta närliggande ord och hantera vissa felstavningar. Det är även möjligt att använda wildcard (*). Förnärvarande kan man söka på personid, födelsetid (yyyymmdd), förnamn, tilltalsnamn, mellannamn, efternamn, folkbokföringsadress och särskildpostadress (inkl careof, gatunamn, lägenhetsnummer, postnummer, postort), samt historisk data och avlidna personer.

Sök efter personer

Historisk data

Avlidna

Q SÖK

RENSA

Sökhistorik 100

Personinformation Visa alla 6

Personnummer

P

Födelsedatum Namn Mellannamn Efternamn Förnamn Civilstånd Folkbokföringsadress Folkbokföringsdatum Folkbokföringslän Folkbokföringskommun Distrikt Födelsehemort Födelseland Medborgarskap Öppna i PMF

E

Telefoni

Relationer

PersonlD

Relation

Namn/Adress 

Pol-2018-03-23 D22196-00 Mail-från-Anders-Hasselbohm-Restaurang-Bohemia.pdf