Uppslag:EFE14473-00

Från WPU
Hoppa till navigeringHoppa till sök


SPANINGSUPPSLAG
i grövre brottmål

Avsnitt
Löpande nr
14473-00
Registrerat
1992-03-15
Ad acta
1993-10-10
Avsnittsanteckningar
Uppslagsanteckningar
Till SPC
Åter SPC
SPC Noteringar
PTR
PTR Datum
Ant/enhet
Redov/enhet



Kort sammanfattning
Uppgiftslämnare
Uppgiftsmottagare
Förhöret påbörjat
1992-03-02 13:20
Avslutat

<ul><li>Property "Har Uppgiftslämnare" (as page type) with input value "" contains invalid characters or is incomplete and therefore can cause unexpected results during a query or annotation process.</li> <!--br--><li>Property "Har Uppgiftslämnare" (as page type) with input value "">" contains invalid characters or is incomplete and therefore can cause unexpected results during a query or annotation process.</li></ul>


uppger att hon vill berätta om en händelse som skedde fredagen den 28 februari 1986. {{Maskat|Längd=5} uppger att hon vid detta tillfälle arbetade på en firma i Stockholm vid namn ( belägen vid Den aktuella kvällen, således den 28 februari 1986, så skulle hon normalt arbeta till klockan 23.30. Hon var dock försenad en fem till tio minuter. ( uppger att när hon lämnade sin arbetsplatsen för att gå till ett tåg vid (  säger att hon 1986 bodde i ( . ( säger att när hon kommer ut från firman belägen vid ( , går hon Sturegatan upp mot Valhallavägen. Hon går på Sturegatans högra sida. Efter att ha gått ett tag uppmärksammar hon en man som går på vänster sida av Sturegatan, således på samma sida som Humlegården. När hon ser mannen första gången är det i höjde med mitten av Humlegården, således i närheten av Linnégatan. uppger att hon går en fem till tio meter bakom mannen. ( säger här ånyo att hon själv går på höger sida om Sturegatan medans mannen i fråga går på vänster sida. Varför hon lägger märke till mannen säger ( är att han är så larvigt klädd. Med detta menar att han är gammalmodigt klädd. Hon säger att mannen är iförd en mörkblå täckjacka som räcker ner till mitten av låret. Täckjackan är vidare av tunt material med stora rutor. Detta är enligt en gammalmodig täckjacka. På huvudet har mannen en stickad mössa som är ljus, möjligtvis beige men inläggningar av andra färger i mössan. Även denna upplever ( som gammalmodig eller larvig. Detta är vad ( kan komma ihåg av utseendet och klädseln på mannen. På särskild fråga om hon minns något annat av klädseln säger hon att hon inte minns detta. tillfrågas om personen i fråga bar på någonting. 

Pol-1992-03-02 EFE14473-00 springande man Sturegatan.pdf

uppger att hon kan inte minnas att han bar på någonting. tillfrågas om hon sett personen i fråga framifrån. ( uppger att hon ej sett detta och kan därför inte uttala sig om hårfärg eller ålder. Det enda som har ett minne av när det gäller personen i fråga är att hon upplevde honom som smal och lång.

 uppger vidare att efter det hon gått en kortare stund på Sturegatan hör hon sirener från flera håll. säger att hon tror då att det brinner någonstans eftersom det hörs flera olika sirener. Efter att ha förflyttat sig ytterligare upp på Sturegatan ser hon hur en polisbil kommer från Karlavägen från Karlaplanshållet och viker Sturegatan söderut. uppger då att mannen ifråga, som hon tidigare nämnt, börjar springa, således mot polisbilen. Polisbilen passerar snabbt söderut på Sturegatan och mannen springer över Karlavägen och viker in Östermalmsgatan västerut. Därefter ser inte mannen mer. tillfrågas om hon upplevt mannens beteende som underligt vid det aktuella tillfället. ( uppger att den enda tanke hon slogs av var mannen liksom hon kanske var något sen till något pendeltåg eller tunnel. Därefter fortsätter ( mot där hon skulle ta ett några minuter över midnatt för vidare färd mot 

tillfrågas om hon idag kan minnas när hon blev varse om att Olof Palme blivit mördad. uppger att hon blir detta i samband med att hennes man kommer in i sovrummet dagen efter och lägger en tidning på sängen samt säger till henne att Olof Palme blivit mördad under natten.

tillfrågas varför hon inte tidigare tagit kontakt med polisen och vad hon upplevt under natten den 28 februari 1986. uppger att inte funnit sina uppgifter intressanta för polisen då hon inte skulle kunna mannen ifråga men vill nu ändå lämna uppgifterna till den nytta de hava.

Stockholm som ovan
(Signatur)
Jan Svelin
krinsp

Pol-1992-03-02 EFE14473-00 springande man Sturegatan.pdf