P.G. Vinge

Från WPU
Hoppa till navigeringHoppa till sök


Foto

Plats för foto

Andra kända namn

Per Gunnar Vinge
P G Vinge


Relevans
Chef föe säkerhetspolisen 1962-1970.


Efter en händelse, som Vinge själv kallat ”grotesk”, där Vinge påstods att vid olika tillfällen yttrat misstankar om att blivande statsminister Olof Palme kunde vara en säkerhetsrisk och att han gick Sovjetunionens ärenden. Kom detta till regeringskansliets kännedom, och efter kontroverserna som följde valde P.G. Vinge att efter en tids tjänstledighet avgå den 1 oktober 1970. Han efterträddes av Hans Holmér.
Avsnitt
Har inget eget avsnitt alt. ej angivet
Eget signalement
Ej angivet


Allmänt

Per Gunnar Vinge, född 9 januari 1923 i Vinköls socken i Västergötland, död 3 oktober 2020, var en svensk ämbetsman och direktör, känd som den första chefen för den svenska Säkerhetspolisen


Resten av denna artikel är länkar till det material som finns registrerat på P.G. Vinge i wpu.nu.

Avsnitt

P.G. Vinge har inget eget avsnitt.

Dokument

Det finns inga dokument registrerade där P.G. Vinge är uppgiftslämnare. Det kan finnas uppslag där hens namn är maskat eller felstavat.

Det finns inga dokument registrerade där P.G. Vinge omnämns. Det kan finnas men att det inte är markerat i uppslaget.

Förhör

Det finns inga registrerade uppslag med P.G. Vinge som uppgiftslämnare. Det kan finnas uppslag där hans namn är maskat eller felstavat.

Omnämnd

Det finns inga förhör där P.G. Vinge har omnämnts registrerade. Det kan finnas förhör där hon omnämns, men att namnet inte är taggat som "omnämnd person".

Bilder


Lägger till {{Person_i_utredningen}} till nya personer