Hans Holmér

Från WPU
Hoppa till navigeringHoppa till sök


Foto

Andra kända namn

Holmér
Hans Holmer
Holmer
HH


Relevans
Länspolismästare och spaningledare
Avsnitt
Har inget eget avsnitt alt. ej angivet
Eget signalement
Ej angivet


Allmänt

POLIS: Länspolismästare / Spaningledare.

Född 1930-12-28 i Stockholm, död 2002-10-04 i Alstad, Skåne
PU:s förste spaningsledare, förde kritiserad PU fokuserat på PPK spåret.


Karriär

  • 1955-1956 Polischefskurs
  • 1956-1962 Tjänstgöring som biträdande landsfiskal m m Stockholm
  • 1962 Juris kandidatexamen
  • 1963-1964 Tingstjänstgöring
  • 1965 Kammaråklagare Stockholm
  • 1966-1970 Byråchef Rikspolisstyrelsen
  • 1970–1976 Chef för Säkerhetspolisen
  • 1976–1984 Polismästare i Stockholm
  • 1983 Ordförande i regeringens narkotikakommission
  • 1984–1987 Länspolismästare i Stockholms län
  • 1988-1989 expert åt FN i narkotikafrågor

Övriga uppdrag:

  • 1981-1985 Ordförande i Svenska Friidrottsförbundet
  • 1993- Ordförande i Svenska Bob- och Rodelförbundet

Bibliografi

  • 1988 Olof Palme är skjuten!
  • 1990 Loppan
  • 1991 Monika
  • 1992 Igloo
  • 1993 Masken
  • 1994 Tie-break
  • 1995 Blindträff


Resten av denna artikel är länkar till det material som finns registrerat på Hans Holmér i wpu.nu.

Avsnitt

Hans Holmér har inget eget avsnitt.

Dokument

Dokument där Hans Holmér är uppgiftslämnare

  • N3000-02 (PM Hans Holmér Victor Gunnarsson, PM Hans Holmer om Victor Gunnarsson, 2002-02-15)
  • YD15478-00 (Förhör med Hans Holmer, Förhör med Hans Holmer, 1992-11-10T10:30:00)
  • YD15478-00-C (Fortsatt förhör med Hans Holmer, Fortsatt förhör med Hans Holmér den 12 november 1992, kl., 1992-11-12)

Dokument där Hans Holmér omnämns

  • D11614-12 (Minnesanteckningar rörande Palmemordet, ☆ DOKUMENTET LIGGER OMASKAT I SLUTET AV SIDAN! ☆, Ulf Lingärde, 1991-09-30)
  • EAE340-25 (Buss 43, FÖRHÖRSPROTOKOLL Sid 1 (3) RIKSPOLISSTYRELSEN Säkerhetsavdelningen STOCKHOLM Kriminalinspektör JAS + silaga, 1986-09-12)
  • EAE340-27 (Buss 43, RIKSDAGENS OMBUDSMÄN (JO) Justitieombudsmannen Anders Wigelius Datum Dar 1987-03-18 2875-1986   Ni har i ett brev, som kom in hit den 5 december, 1987-03-18)
  • N3000-00-K (PM Jan Melander besök hos VG, Avs hans eventuella kännedom om var den förrymde spionen Stig Bergling kunde tänkas ha tagit sin till, 1987-10-27T10:50:00)
  • N3000-00-R (Förhör med Åke Gunnarsson N3000-00-R, Åke Gunnarsson, 1986-03-08)

Förhör

Hans Holmér har lämnat uppgifter, eller förhörts i följande uppslag:

  • N3000-02 (PM Hans Holmér Victor Gunnarsson, PM Hans Holmer om Victor Gunnarsson, Hans Holmér, 2002-02-15)
  • YD15478-00 (Förhör med Hans Holmer, Förhör med Hans Holmer, Hans Holmér, 1992-11-10T10:30:00)
  • YD15478-00-C (Fortsatt förhör med Hans Holmer, Fortsatt förhör med Hans Holmér den 12 november 1992, kl., Hans Holmér, 1992-11-12)

Omnämnd

Hans Holmér har nämnts i följande förhör eller uppslag:

  • D11614-12 (Minnesanteckningar rörande Palmemordet, ☆ DOKUMENTET LIGGER OMASKAT I SLUTET AV SIDAN! ☆, Ulf Lingärde, 1991-09-30)
  • EAE340-25 (Buss 43, FÖRHÖRSPROTOKOLL Sid 1 (3) RIKSPOLISSTYRELSEN Säkerhetsavdelningen STOCKHOLM Kriminalinspektör JAS + silaga, 1986-09-12)
  • EAE340-27 (Buss 43, RIKSDAGENS OMBUDSMÄN (JO) Justitieombudsmannen Anders Wigelius Datum Dar 1987-03-18 2875-1986   Ni har i ett brev, som kom in hit den 5 december, 1987-03-18)
  • N3000-00-K (PM Jan Melander besök hos VG, Avs hans eventuella kännedom om var den förrymde spionen Stig Bergling kunde tänkas ha tagit sin till, 1987-10-27T10:50:00)
  • N3000-00-R (Förhör med Åke Gunnarsson N3000-00-R, Åke Gunnarsson, 1986-03-08)

Bilder