wpu.nu

Sida:Pol-1986-03-14 1300 HA9803-01-D Ivan-von-Birchan.pdf/7

Från wpu.nu

Den här sidan har inte korrekturlästs


FHL Eric Skoglund: Jaha, har han berättat för dig?

 Ivan von Birchan :


FHL Eric Skoglund: Nej, det behövs inte. Har han berättat detta om Palme?

 Ivan von Birchan : Ja.


FHL Eric Skoglund: Vad sa han till dig?

 Ivan von Birchan : Han sa till mig att Palme kommer att ... att han vill bjuda att Palme kommer att bli likviderad och att Palme måste bli likviderad.


FHL Eric Skoglund: När berättade han det?

 Ivan von Birchan : Han berättade till mig både träff i november, slutet av november 1985 och i januari 1986, men jag frågade också, ska ni likvidera Palme :
, han säger kanske med kulorna är effektivare, och han frågar mig på vilket sätt...

FHL Eric Skoglund: Han frågar dig...?

 Ivan von Birchan : Han frågar mig på vilket sätt är exempel bäst att likvidera en president men när han fråga mig, först han sa till mig,
du
är inte klok. Han sa till mig, du är svensk. Det är fråga. Och han fråga mig, och jag säger till honom på vilket sätt han vill likvidera en man och han sa, det vill bli mycket lätt därför det är Sverige. FHL Eric Skoglund: Är vi överens om att du bara säger sanningen nu?

 Ivan von Birchan : Sanningen, jag inte springa ... jag berätta det till


FHL Eric Skoglund: När?

 Ivan von Birchan : Det jag sa till honom, men jag inte sagt alla detaljer, jag sa till i januari och februari månad att Olof Palme kommer att bli likviderad.

Och jag pratade till att Olof Palme kommer att bli likviderad, förstår du, och efter vi sitter
i och
han frågar mig jag sa till honom om en man elimineras med en 28 special kaliber han överlever likadant som Ronald Reagan eller om skjutas med 9 mm kaliber som påven han kan överleva och han sa till mig vad tror du jag, vilken ammunition är bäst och jag sa 44 Magnum