wpu.nu

Sida:Pol-1986-06-09 13.30 EA9982-3 Förhör Roland Bergström.pdf/2

Från wpu.nu

Den här sidan har korrekturlästs


det var just Oslo som var ett av exemplen.

Jag tyckte själv att det var lite konstigt att jag inte skulle, om nu polisen var intresserad att få veta den här tiden så tyckte jag det var konstigt att jag inte skulle meddela det till polisen.

Å andra sidan så hade jag också fått uppfattning från massmedia att det var olika tidsuppgifter och tänkte kanske då att det var väl inte så mycket att bry sig om.

Så pratade jag då också med honom en hel del om själva händelsen.

Jag känner inte Stig så där väldigt mycket men ändock, jag har varit länge i Skandia och han också.

Han verkade väldigt,ja, han verkade, inte chockad kanske men ändå ganska omtumlad. Jag tyckte inte det var så konstigt efter det här. För alla kände väl lite grann, annorlunda en sådan här dag.

Jag började fråga honom lite grann. Han berättade just då att han hade gått ut från Skandia, när han kom vid Götabanken så hade det här skottet hörts.

Han tänkte inte så mycket på att det var ett skott utan trodde mer att det var något oljud från trafiken. Men ganska snart så vart han ju varse då vad som hade hänt strax framför honom.

Det han då meddelade mig så hade han alltså varit en av dom första framme hos Palme.

Jag frågade då var det blodigt.., nej, det var inte särskilt mycket sade han utan han låg på rygg och han blödde ur munnen. Och vi vände honom i framstupa sidoläge.

Då sade jag, var du med och gjorde det. Ja, just det, vi var några stycken sade han som gjorde så.

Så hade jag också hört att Lisbeth Palme hade fått någon skada så jag frågade hur var det med henne då sade jag. Det verkade inte vara någon större fara med henne sade han för hon rusade ut i gatan ett par gånger och viftade på bilar och sade någonting om "att min man har blivit skjuten".

Så frågade jag honom också om han såg att det var Palme. "Nej, sade han , det gjorde jag inte. Det blev jag inte klar över förrän det var någon flicka där som frågade mig om jag såg vem det var".

Nej, hade han svarat. såg du inte att det var Olof Palme hade hon sagt då flickan. Och då kom jag att tänka på vad den där gumman var