wpu.nu

Sida:Pol-1986-06-09 13.30 EA9982-3 Förhör Roland Bergström.pdf/5

Från wpu.nu

Den här sidan har korrekturlästs


B: Ja, den kollade jag med fröken ur då.

Det var faktiskt så att klockan gick, våran klocka gick inte fel utan vår tidsapparat stod på 23:2? men vår klocka gick en minut fel vilket jag konstaterade vid kontroll med fröken ur.

Och det var därför jag också sa 23:19 åt honom och ställde om systemet.

Sedan pratade han om varför han hade jobbat här på kvällen. Han hade väldigt mycket att göra sade han. Och han hade en del som skulle vara klart för han skulle på semester.

Han skulle ut och åka skidor. Och han hade jobbat mycket nu och så eftersom jag sitter på personal så fick jag höra en liten vers om hur mycket han hade att göra och att han behövde hjälp och sådant.

Lite allmänt prat om hans arbetssituation på det sättet. Han sade att han hade jobbat väldigt sent föregående vecka också.

Då fick jag intryck av att det hade varit fredag kväll men det har jag ju kunnat konstatera senare att det var det inte.

Jag var ganska säker på att han hade jobbat även föregående fredagkväll. Men det var ju tidigare i den veckan som han hade haft sent arbete.


F: Får jag sticka emellan med en fråga nämligen när kom han till jobbet den här aktuella fredagen och när hade han lunch och så vidare. För jag var i kontakt med han Per Häggström som säger att han stämplade in på morgonen och ut på kvällen och ingenting mitt på dagen.

B: Nej, vi har ju sådana rutiner att vi stämplar inte lunchavbrottet.

Vi har alltså en halvtimmes lunchrast Och vi äter vår lunch i egen matsal i huset. Och det normala är då att man går upp dit och äter sin lunch och sedan går man tillbaka till arbetsplatsen.

Och då har ungefär en halvtimme gått, så därför stämplar vi inte ut respektive in vid lunchavbrott.


F: Nehe.

B: Utan det är endast om man förlänger sedan lunchrasten och går ut som man ska stämpla ut. Och det har han inte gjort.