wpu.nu

Sida:Pol-1986-06-09 EA9982-01 Telefonförhör med Per Häggström .pdf/4

Från wpu.nu

Den här sidan har korrekturlästs


H: det är på söndag han skall åka upp. Att det var bestämt så. Han tjatar om det där att han inte hinner packa, för de ringer från Oslo och vill veta den här tidpunkten.


F: För?

H: När han stämplade ut.

Oslo vet jag inte riktigt vad han, om Roland, det fick inte Roland heller klart för sig vilka det var i Oslo som ville veta det här, men Oslo var nämnt.

Så säger han en sak om Lisbeth Palme, att hon rusade ut i gatan flera gånger och viftade på bilar för att få stopp på någon som kunde hjälpa till.

Det här tycker ju han är lite märkligt bara för att det är ju bilar.... det är en taxichaufför bland annat, ja han reflektera i alla fall över detta.

Det gör han då inte riktigt förrän på söndag, Roland då, när han läser tydligen i Svenska Dagbladet, alltså veckan efter då, det är väl då han går ut i pressen.

I alla fall, då Engström uttala sig i tidningarna, då börjar han fundera över det här vad han själv har fått höra.

Sen så gick Roland och jag och tittade då på den här beryktade cykelvägen som vi säger.


F: Beryktade?

H: Cykelvägen, det finns ju alltså tyvärr ett ställe där man kan ta sig in i Skandia utan att larmet går, utan att man kommer med på TV-skärmen, om man har då en nyckel till ett cykelrum där anställda på Skandia då kan få ställa in sin cykel, de som cyklar till jobbet. Det där cykelrummet kan man knalla ut och in i.


F: Är det som talas om Luntmakargatan?

H: Just det. Det är ju då i anslutning till det som det här larmet går 22:35 .


F: Vad är det för adress på Luntmakargatan, nummer?

H: Nu skall vi se här, det är alltså alldeles intill min dörr här nere, ingången till det, det är garageinfarten som ligger precis i hörnan av Adolf Fredriks kyrkogata och Luntis  (Luntmakargatan) .

Jag kommer inte ihåg numret men det är precis alltså i hörnan där. Det går ner en garagenedfart, där cyklar man också ner och halvvägs ner där så...


F: Men då måste man ha nyckel?

H: Ja man måste ha nyckel. Man kan, de flesta använder sig av ett kort, av sitt kort, men om man har en nyckel som, de som har jobbat länge kan ha, och som faktiskt också delas ut på