wpu.nu

Sida:Pol-1996-12-11 OKÄND UPPSLAGSKOD En Revisionell bed mning.pdf/35

Från wpu.nu

Den här sidan har inte korrekturlästs


Vi fortsätter med en redovisning och analys av händelseförloppet (avsnitt 7). Detta avsnitt är av avgörande betydelse för den fortsatta analysen. Vad vet vi egentligen om händelseförlopp, gärningsmannens beteende, vapen och ammunition? Vilka slutsatser går det att dra i syfte att reducera antalet tänkbara gärningsmän?

På en övergripande nivå görs sedan kvadrantvis (avsnitt 8) en översiktlig bedömning utifrån information i de tidigare avsnitten. Det inleds med motivoch hotbilder - en övergripande översikt av de tänkbara motiv- och hotbilder vi sett under vårt analysarbete. Det vägs samman med eventuella indicier på att mordet skulle kunna relateras till det redovisade motivet. Det är en grov och översiktlig bedömning, men den redovisar skälen till varför vi på ett tidigt stadium prioriterat ned vissa alternativ. Analyser av motivbilder är den mest outvecklade delen i Palmeutredningen. Efter detta utkristalliseras ett antal huvudspår - PKK, Christer Pettersson och uppföljningen av gärningsmannaprofilen, som undersöks mer på djupet (avsnitt 9-11).

Denna del i vår rapporten rundas av med en slutavvägning (avsnitt 12) av det som analysen gett. Vi redovisar våra resultat med avseende på mest sannolika kvadrant, mest sannolika huvudspår och tänkbara gärningsmän.

Inför kommissionens uppdrag att bedöma och värdera åklagares och polisens arbete görs en värdering av Palmeutredningens arbete (avsnitt 13).

5.6

Avvikelser

Någon genomgång som liknar detta avsnitt har vi inte sett i kommissionens övriga material

Referenser

- Vittnesförhör, Rapport nr 3 av KRIPUT-gruppen, RPS Rapport 1991:5