Uppslag:KA10391-00

Från WPU
Hoppa till navigeringHoppa till sök


SPANINGSUPPSLAG
i grövre brottmål

Avsnitt
Löpande nr
10391-00
Registrerat
1988-10-26
Ad acta
1990-02-28
Avsnittsanteckningar
Uppslagsanteckningar
UL:   ANKN KA10712,D6622,P64,SPC
Till SPC
Åter SPC
SPC Noteringar
PTR
PTR Datum
Ant/enhet
Redov/enhetKort sammanfattning
I anledning av att han den 28 februari 1986 befann sig på klubben Oxen i Stockholm
Uppgiftslämnare
Uppgiftsmottagare
Förhöret påbörjat
2019-09-21
Avslutat


Protokoll fört vid förhör med GAVGACIOGLU, Uno HACE,   . Bor Hagalundsgatan 14, Str, 171 50 Solna, tfn 08-730 16 57. Saknar anställning. Förhöret hållet på Rockstuna kriminalvårdsanstalt, onsdagen den 21 september 19BB med början klockan 1650. Förhörsledare krinsp Ingvar Kjellvås. Förhörsvittne ej tillgängligt. Bandupptagning

Hace informeras om att han skall höras i anledning av att han den 28 februari 1986 befann sig på klubben Oxen i Stockholm.

Den aktuella dagen den 28 februari 1986 befann han sig tillsammans med sin

fästmö Eva Hego-a-på morgonen på Hagalundsgatan 3 i Solna. Vid 11-tiden åkte dam tillsammans i taxi till klubben Oxen. Anledningen till att de åkte till

klubben var att de ville spela. De anlände dit vid cirka 1130-1145-tiden. När de kom fram ringde de som vanligt på dörren och antigen PaUL eller Pauls fru öppnade för dem. I lokalen befann det sig cirka 4 personer. Vad Hace kommer ihåg idag var det av dessa två pundare, varav en hette Totte och en polsk tjej, okänt namn. De stannade på klubben och spelade i cirka en timme. De spelade poker och Casino.

Efter detta begav de sig ut på stan. När de gick från klubben hade det inte kommit någon ny person till utan det var samma sällskap som var där från början. De befann sig inne i city fram till klockan 16-17-tiden då de begav sig med tunnelbana ut till Bagarmossen. Under deras besök i city hade dom fixat lite stålar som Hace uttrycker det. Vidare hade dom träffat en hel del bekanta. Han säger att ett hundratal hälsade han på. Dom flesta utlänningar. Dock har han hälsat på/pratat med tre stycken svenska killar. Vad dessa svenska killar heter kommer han inte ihåg men han känner igen dom på utseendet.

Ärendet till Bagarmossen var att Eva och Hace skulle inhandla narkotika. Han vill dock inte säga vem han besökte. I lägenheten i Bargarmossen befann dom sig

till cirka 23-24-tiden. De var ensamma i lägenheten förutom lägenhetsO fram

• 1911s ej om blankeiten används som fortsaltningsblad

Pol-1988-09-21 KA10391-00 Förhör med Hace Gavgacioglu.pdf

innehavaren. Eva och han delade på 5 gram amfetamin under kvällen.

När de lämnade lägenheten var de ganska "höga" och de gick till tunnelbanan och tog denna in till Stockholms city. Något sällskap på tunnelbanan hade de inte. De klev av på station Hötorget och gick raka vägen upp till Oxen. I samband med att de klev ur tunnelbanan träffade dom på tre små ungar som ville köpa hasch. Han kunde dock inte sälja något pga att han inte innehade något hasch. Grabbarna hängde dock med en bit efter när Eva och Hace gick emot klubben. Han såg dom dock inte någon längre stund efter det att han lämnat tunnelbanan.

När dom kom fram till klubben ringde han på som vanligt på porten och det var Sofia en polsk tjej som öppnade. Det är den tjej som brukar jobba på klubben som föreståndare. När han kom in på klubben befann sig cirka 20 personer i lokalen.

När han anlände till klubben uppskattar han tiden vara runt 01-0100. Denna tidsangivelse grundar han sig på att han senare upplevde razzian när polisen anlände till klubben. Han säger att han anlände strax innan dom kom.

Hace tillfrågas om han kan nämna några namn på dom som fanns i lokalen då han anlände. Han säger då att det var mest polacker. Värav en vid namn PaUL en ung kille, vidare en tjock kille som jobbade på klubben. Han har dock svårt att säga namn men han känner igen dom till utseendet om han får se foto på dom. Några andra killar som var där på kvällen kommer han inte ihåg namnet på heller. Hace förevisas då fotokollaget_från 1 49 av manliga och nummer 1 21 på dom kvinnliga. lilace pekade ut nr 1 av dom manliga, nr 2 och nummer 9 vilken är Janne Lundberg, eventuellt nummer 12, 23, 23 är jugoslav, 24 Roger Ihman, 35. Vi går nu över till det kvinnliga fotokollaget. Nummer 11 fanns där, ingen av de övriga kvinnorna på korten. Vad Hace kommer ihåg idag fanns det 6 - 7 tjejer. Han har dock svårt att komma ihåg vad dom heter men han kan känna igen dom på foto.

När han anlände till klubben var det ingen på klubben som kände till att Palme mördats. Han och Eva gick till pokermaskinerna och började spela. Han hälsade på en del personer men ägnade sig helt åt spelet. Vad han kommer ihåg idag pratade inte han med några för han var inte på så att säga humör. Under tiden han stod och spelade

fyals el om blankellen använde som fortsittningsbied.

Pol-1988-09-21 KA10391-00 Förhör med Hace Gavgacioglu.pdf

hörde han porttelefonen en 3-4 gånger. Det var som han säger folk som kom och gick. Ver dessa var hade han ingen kontroll på. Vid 5:e tryckningen var det den som skötte porttelefonen som ropade på Hace. Hace var dock irriterad och ville inte prata med någon utan sa till, stäng av porttelefonen. Den som skötte porttelefonen vid detta tillfälle var troligtvis Sofia. Efter cirka 5 sekunder trycktes det på nytt och Hace hörde ljudet från porttelefonen, troligtvis svarade Sofia igen och ropade upp hans namn. Hace gick då ensam till hissen och tog denna upp till porten för att kontrollera vem som frågade efter honom. När han kom upp till porten tittade han genom portfönstret och såg då samma kille som hade velat köpa brass av honom tidigare vid tunnelbanan. Killen knackade på porten. Hace bestämde sig då för att gå ut och ge killen en dagsedel så han blev av med honom. Hace öppnade därför dörren och gick ut.

När han kom ut och tittade sig omkring såg han ett par poliser som hade riktat vapnet mot henom. Hace omhändertogs och polisen frågade var klubben låg. Han hann dock inte svara på detta utan poliserna gick in i lokalen. Poliserna tog namnet på Hace varefter han lämnade platsen. Han hade ingen möjlighet att vänta på Eva. Hace bestämde sig dock för att gå till Kungshallen. Under promenaden mellan Ixen och Kungshallen fick han besked om att någon blivit skjuten. Vem fick han aldrig klart för sig. På Kungshallen var han cirka en kvart - tjugominuter. Därefter gick han runt i city och uppmärksammade då att det samlats folk i korsningen Tunnelgatan - Sveavägen. Vid 1230-tiden återvände han till klubben och då var den öppen fortfarande. Det var samma folk som var där tidigare som befann sig där nu också. Vid cirka 4-tiden fick han se Dagens Nyheter där det stod att Palme blivit mördad. Då först fick han klart för sig att så var fallet.

Hace tillfrågas om han på klubben hörde något snack om något vapen. Han säger då att något vapensnack på klubben den aktuella kvällen hörde han inte. Han såg heller inget vapen på klubben. Det har dock förekommit vapen på klubben vid andra tillfällen dock inte denna kväll. När dessa vapen förekommit på klubben kan han inte säga, han kan heller inte säga vem som har haft dom och vad det var för sorts vapen. Han säger bara att det var några hemmagjorda vapen. Mestadels 22 kalibrar.

dylls ej om blanketten använda som foutsatt ning sblad

Ex 1: Till

Pol-1988-09-21 KA10391-00 Förhör med Hace Gavgacioglu.pdf

Hace säger att han har lite svårt att exakt minnas vad som hände den här kvällen, pga att han var lite hög av narkotika. Men har försökt att dra sig till minnes så gott han kan.

Förhöret övergår nu i konferansform.

F: Förhörsledaren
G: Cavgacioglu


F: Ja Hace, du har hört vad jag har dikterat in på bandspelaren, vill du ha bandet uppspelat eller godkänner du bandet som det är?
G: Uppspelat. Fi Då bromsar vi så får du höra på det här.


F: Ja Haçe, du har lyssnat igenom bandet nu, godkänner du bandet som det är eller vill du ha något ändrat på?
G: Ja,


F: Godkänner du bandet?
G: Ja, jag godkänner.


F: Då avslutar vi förhöret klockan 1815. Råckstuna den 21 september 1988. Jongens Egillas Ingvae Kjellvås Krinsp . cycle ej om blanketten används som forts011ningsbied

Pol-1988-09-21 KA10391-00 Förhör med Hace Gavgacioglu.pdf