Sida:Pol-1988-11-15 1055 KA10584-00 Förhör med Roger Öman om Oxen.pdf/3

Från WPU
Hoppa till navigeringHoppa till sök
Den här sidan har inte korrekturlästs


Roger tillfrågas om vad han gjorde den 28 februari 1986 och vi börjar på morgonen. Roger berättar att han redan nyår 1985/86 och fram till mor det mestadels bodde på klubben Oxen. Lokalen är nämligen så konstruerad att det finns ett rum där det finns dusch och där han fick bo. Detta beroende på att han då saknade bostad om man nu frånräknar Nina Lunds adress på Kungsholmen. Under denna period umgicks han mycket med en kille som kallas för Pino och sällskapade med Eva Hussein. Pine och Eva hade något rum någonstans. Han vet inte riktigt var, möjligtvis på Söder någonstans.

Det var PaUL Molander, Stanley och Peter Molander som rådde om klubben. Roger har för sig att de vid nyår 1986 köpte den av Sigge. Detta beroende på att Sigge tyckte att det gick lite för hett till i samband med att polackerna fanns där. Denna uppgift är dock Roger lite osäker på.

Den aktuella dagen, den 28 februari, befann sig Roger på klubben. Han vaknade någon gång tidigt på morgonen. Exakt klockslag kan han inte säga. På klubben befann sig då en som hade jobbat natten och haft ansvar för klubben, en tjej vid namn Elisabeth eller en annan tjej som heter Maria. Vem har dem som var där denna morgon kan han inte säga exakt. Dessa båda tjejer är polska tjejer och hade anknytning till PaUL Molander och hans fru. Vidare fanns det en kille vid namn Snygga PaUL, en polack, 30 år. Sedan var det ytterligare några personer som inte Roger kan komma ihåg vad de heter eller hur de såg ut.

Vid 18-tiden kom eventuellt PaUL och hans fru Emilia. Roger är lite osäker på detta, men som han säger, du brukade alltid komma vid denna tidpunkt. Fram på förmiddagen spelade Roger på klubben några timmar, ensam. Därefter gick han ut på stan, också ensam, för att handla. Under tiden han befann sig på klubben och spelade tillkom det ett par polacker. Vad dessa heter och hur de ser ut kommer inte Roger i dag ihåg. De brukade dock gå på klubben som stamgäster. Om det kom till någon ytterligare person kan inte Roger komma ihåg i dag.

  • Ifylls ei om blanketien används som fortsaltningsblad

Ex 1: Till originalpärm li nr-fold)