wpu.nu

Sida:Pol-1991-12-11 A14124-00 Ake-Rimborn.pdf/4

Från wpu.nu

Den här sidan har inte korrekturlästs


det gällde fru Palmes skador på kroppen, så såg aldrig Rimborn dem. fick veta det genom sjukhuspersonal och han skulle även säkra bevisoch skador på hennes kläder. Rimborn önskade att få såväl kappa som tröja av fru Palme av detta skäl, men det var först när Gösta Welander bad om det som hon överlämnade dessa kläder. Kläderna överlämnades till teknisk som anlänt.

fråga om vilken tid Rimborn lämnade sjukhuset definitivt har han svårt minnas, möjligen kan det ha varit omkring halv två på morgonen. återkallades en gång till sjukhuset då fru Palme ville tala med polisman hon först träffat och det var då Rimborn anser han. Det var vid tillfälle hon berättar om vilka hon misstänkte. Då visste hon om att Olof Palme var död.

vet inte vilken tid han satt i ett rum och samtalade med tf.pkom Christiansson. På fråga om han kommer ihåg någon kriminalpolis som till sjukhuset, nämnde han Agneta Lund. Vid sitt besök på ledningsfanns det flera personer från SĀK där, eventuellt var Sven-Åke där. Samtliga satt i ett inre rum och Rimborn fick avrapportera som var känt från hans besök på Sabbatbergs sjukhus. Det var därefter Rimborn fick återvända till sjukhuset igen, då fru Palme önskade kontakt.

direkt fråga om Rimborn väntat på att bli hörd av polis som arbetade utredningen av mordet på Olof Palme, svarar han "ja, då många andra önskat tala med honom om vad som hände den 28 februari".

har blivit hörd av Juristkommissionen och ett flertal journalister visat stort intresse. Rimborn har valt att inte ställa upp på någon , vilket bl.a haft till följd att tidningen Arbetet, Malmö, "fejkat" intervju med Rimborn, med uppgifter tagna ur Juristkommissionens rapport därefter har man hittat på uppgifter i artikeln. Många personer som egen utredning av mordet, bl.a.

har jagat och jagar Rimborn i dag. Detta för att få upplysningar från Rimborn, men han nekar forttill att ställa upp på någon intervju.