wpu.nu

Sida:Pol-1994-09-06 DA14244-09-A Förhör med Gio Petre.pdf/7

Från wpu.nu

Den här sidan har korrekturlästs


till några hundralappar.

Alf Enerström ville att alla bidragsgivare skulle katalogiseras och registreras som medlemmar i partiet.

Gio Petré visar med händerna att medlemsförteckningen ryms i en kortlåda som är 25 - 30 cm lång. Enerströms uppgifter om att medlemsantalet rör sig om 55.000 personer, är mycket starkt överdrivna.

Gio Petré har inte någon uppfattning om hur många som kan betraktas som medlemmar eller sympatisörer, men är av uppfattningen att det är ett betydligt mindre antal än vad Alf Enerström gör gällande.

Gio Petré är alldeles klar över att de bidrag som kom via postgiro från enskilda personer, inte på något sätt kunde finansiera de annonskampanjer som Alf Enerström bedrev mot Olof Palme.

På fråga vilka som sponsrade Alf Enerström, uppger Gio Petré, att hon icke känner till det, då detta var en stor hemlighet.

Gio Petré är dock övertygad om att sponsorerna var, som hon säger, höga borgare och finansmän som ville fördriva socialdemokraterna från makten.

På frågor runt och resor och insamling av pengar till Alf Enerström, uppger Gio Petré, att är en stor beundrare av Enerströms politiska verksamhet.

Gio Petré känner inte till några belopp eller insamlingar från de nämnda damerna.


Nuläget

Gio Petré uppger att Alf Enerström numera lider av förföljelsemani. Han tror sig ständigt vara förföljd av poliser och politiska meningsmotståndare.

Han brukar dock säga, att han har polismästare Sven-Åke Hjälmroth på sin sida.

Gio Petré berättar att Alf Enerström på grund av sin sjukliga misstänksamhet börjat förflytta sig med företagande av genom att snedda genom kvarter och hus för att skaka av sig eventuella förföljare samt köra långa omvägar till det mål han ämnar besöka.

Gio Petré uppger att Alf Enerström är synnerligen svår att sammanleva med.

Under senare tid har Alf Enerström även haft en del umgänge med den kände rasisten  Robert Faurisson , som ställer sig bakom den franske revolutionisten Fergusons idéer om att det tyska utrotningen aldrig förekommit.

Alf Enerström börjar även att, liksom  Robert Faurisson  förkunna att judarna styr Sverige i form av att de äger de flesta tidningar och nästan alla anställda inom radio och TV är av judisk börd.

Sammantaget uppger Gio Petré att hon i många stycken är okunnig om Enerströms förehavanden och uttalanden på grund av att hon är utomordentligt uttröttad på hans politiska ältande.

Gio Petré uppger att hon sedan många år icke fäst sig vid vad


Personer omnämnda:

Avsnitt:DA14669 (DN-ARTIKEL)

Q14615 mflReferens behövs

Avsnitt:D10071

Avsnitt:D10766

HE14237Referens behövs

Avsnitt:HE14835

Avsnitt:HE15241 (Om högerextrema möten på Swedenborgskyrkan, Tegnérlunden 7, Stockholm.)