Sune Sandström

Från WPU
Hoppa till navigeringHoppa till sökRelevans
SUNE SANDSTRÖM: TVINGADES BORT UNDER EBBE-AFFÄREN

FÖRE: Sandström var polismästaren i Vilhelmina som flyttade till Stockholm och 1987 blev chef för Säpo, då kallat Rikspolisstyrelsens säkerhetsavdelning.

EFTER: Sandström tvingades lämna jobbet på Säpo i april 1989 i efterdyningarna av Ebbe Carlsson-affären. Även Sandström hade skrivit ett rekommendationsbrev till Ebbe Carlsson och även försett honom med livvakt, men menade att han blivit förd bakom ljuset. Sandström fortsatte inom polisen, bland annat som biträdande länspolismästare i Stockholm. Han avled 2011 efter en tids sjukdom. I slutet av 1990-talet menade han i intervjuer med Expressen och DN att han blivit huggen i ryggen: "Det var inte så jävla muntert att bli omgiven av folk som förde en bakom ljuset". Och: "Jag känner ingen bitterhet. Utan snarare en besvikelse över att ha upptäckt en oärlighet, både inom polisorganisationen och hos sådana som får viktiga uppdrag".
Avsnitt
Har inget eget avsnitt alt. ej angivet
Eget signalement
Ej angivet
KännerResten av denna artikel är länkar till det material som finns registrerat på Sune Sandström i wpu.nu.

Avsnitt

Sune Sandström har inget eget avsnitt.

Dokument

Det finns inga dokument registrerade där Sune Sandström är uppgiftslämnare. Det kan finnas uppslag där hens namn är maskat eller felstavat.

Det finns inga dokument registrerade där Sune Sandström omnämns. Det kan finnas men att det inte är markerat i uppslaget.

Förhör

Det finns inga registrerade uppslag med Sune Sandström som uppgiftslämnare. Det kan finnas uppslag där hans namn är maskat eller felstavat.

Omnämnd

Det finns inga förhör där Sune Sandström har omnämnts registrerade. Det kan finnas förhör där hon omnämns, men att namnet inte är taggat som "omnämnd person".

Bilder


Lägger till {{Person_i_utredningen}} till nya personer