wpu.nu

Håkan Ingerwald

Från wpu.nu


Foto

Andra kända namn

HI
Håkan Ingervald
Håkan Ingerwall
Håkan Ingewall
Håkan Ingevall

Relevans
Av vissa misstänkt.

Sade sig veta vem GM var. Fallskärmsjägare, eventuellt kidnappad 2012, enligt somliga relaterat till MOP.

Vittnade om att han fått förfrågan om att mörda Palme. Detta tog han senare tillbaka.

P4 Kronoberg - "58-åring erkänner att kidnappningen var bluff" - 2 mars 2012 '
Avsnitt
Eget signalement
Ej angivet


Allmänt

Fallskärmsjägare, eventuellt kidnappad enligt somliga relaterat till MOP.  Kidnappningen skall ha gjorts för att Ingerwald skulle hålla tyst om mordet. På Palmes dödsdag, den 28:e feb. 2012 hittades han liggandes i skogen, silvertejpad till händer och fötter, endast iförd strumpor och skjorta 14 mil hemifrån.


Uppslag i wpu

    Anledning Uppslag Registrerad Ad Acta Avsnittsanteckningar Uppslagsanteckningar

Hörd 

D21190-01

Hörd: Förhörd, FHL: Förhörsledare, Pomn: Omnämnd, Rel: Relaterar

Bilder

I utredningen

Benämns i utredningen som ssykiskt instabil.

Teorier

Den 3:e mars 2012 gick HI:s dotter ut på Flashback med denna text skriven av henne:

"Min pappa är sedan tidigt idag försvunnen. Han anmäldes försvunnen först vid 3 tiden då min farbror kunde genomsöka bostaden och konstatera att både plånbok, nycklar till hus/bil, telefon samt jacka var kvar i huset. Också var frukost framdukad och kaffe kokat (min pappa är en vanemänniska och skulle ALDRIG lämna huset utan att äta frukost, klä på sig för vädret utanför och dricka sitt kaffe samt läsa sin tidning!!!)

Igår klockan 20.29 var sista gången vi hörde av min pappa per telefon då han ringde och pratade med min morsa, han sa att han skulle laga mat och var trött. Min mamma och jag var i våran sommarstuga igår, min far tog tåget vid 6 tiden och enligt biljetterna vi hittade så var han på VÄxjö station klockan 20.12 via en buss från Alvesta. Det tar ungefär 15 minuter att gå hem till oss, så det stämmer med tiden att han ringt precis när han kommit innanför dörren. Hemma hos oss så finns det bevis på detta då rester finns kvar i köket och framför TV:n där han ätit. Dörren var olåst men inga värdesaker saknas, inte minsta krona.

Han har inte synts till på hela morgonen, och är egentligen saknad sen klockan 8 då våran hantverkare upptäckte att han inte var i huset, men vi trodde att han bara gått ut eller något...

Hans tofflor han använder för att hämta tidningen varje dag vid 4:a tiden låg slängda på garageuppfarten samt tidningen. Det finns blodspår runt vårat hus. Polisen har genomsökt området med hund men inte hittat mer blod eller spår.

Enligt min bror skall det finnas en notis på polisen.se också men jag kan inte hitta den.

Min far är runt 185-190cm lång. Han har tunt grått hår, som i en krans runt huvudet men hår fortfarande på flinten. Han var igår kväll klädd i slitna jeans, en mörk tröja, men VI HAR HITTAT DESSA INOMHUS, så antagligen är han klädd i bara en enkel tröja och ett par jeans av okänd färg. Han har varken skor eller jacka på sig, inga värdehandlingar, ingen telefon, ingen plånbok, inget av värde förutom sin vigselring. Han bär vanligtvis glasögon, men vi har hittat båda hans par glasögon här hemma. Inga andra kläder saknas, till och med hans ytterjacka hänger här. Han är inte alkoholist eller våldsam på något sätt, han är den snällaste man jag vet. Han har aldrig varit i bråk under hela min uppväxt och har inga fiender som vi känner till. Han är en enkel man, vi har inga tillgångar på något sätt, och ingen lösensumma har krävts på något sätt. Han är min far, och jag vill ha honom tillbaka. Min far har artros och dåliga leder i knäna. Han får väldigt ont när det är kallt ute, och vad jag vet har han ont i både händer och rygg fastän han förnekar det. Han hatar doktorer och poliser då han anser demma vara inkompitenta.
Jag ber er om hjälp nu. Vad ska vi göra??"