Uppslag:L261-01-A

Från WPU
Hoppa till navigeringHoppa till sök


SPANINGSUPPSLAG
i grövre brottmål

Avsnitt
Löpande nr
261-01-A
Registrerat
2019-07-03
Ad acta
Ej Ad acta-lagt
Avsnittsanteckningar
1986-04-04 Kompletterande förhör med Robert Gustafsson
Uppslagsanteckningar
Till SPC
Åter SPC
SPC Noteringar
PTR
PTR Datum
Ant/enhet
Redov/enhetKort sammanfattning
Angivande bedömning uppgiftslämnarens
Uppgiftslämnare
Uppgiftsmottagare
Förhöret påbörjat
1986-04-04 10:30
Avslutat


Uppföljning av I 261-1

besökte under fredagkvällen 1986-02-28 biografen GRAND på Sveavägen i Stockholm tillsammans med sina kamrater  hade kommit till biografen GRAND omkring kl. 20:45-tiden. De var då en hel del folk i foajen och ungefär vid denna tidpunkt så slutade en annan av föreställningarna på biografen varvid det strömmade ut en hel del folk. och stod kvar en stund i Pojaen och väntade på

och

som hade biljetterna åt dem. Under tiden de väntade så lade

märke till någonting ovanligt. Han såg ej heller till nakranra palme i roajen. Samtliga fyra gick sedan in på biosalongen och

gick in först i stolsraden och från den vänstra sidan i salongen. 1 vanster om sig hade han

som till vänster om sig hade som hade sin biljett kvar, satt på plats nummer 138 1 bänrad nummer

till vänster on

satt hamnade ocltså alldeles i närheten av en pelare och satt därvid på plats nummer 136.

minns inte villa personer som satt framför eller bredvid. Innan filmen började fick någon av hans bekanta syn på Olof Palne.

vände sig om och såg makarna Palme slå sig ned på stolsraden bakom oon alleles vid den breda mittgången.

lade inte märke till någonting ovanligt i samband med detta. När filmen sedan börjat fram till slutet hade han ej heller sett någonting konstigt.

har ej sett om någon skulle ha kommit senare till filmer eller att någon lyst med ficklampa. När filmen slutat gick de förbi makarna Palme, som då fortfarande fanns kvar vid sina platser. Han såg då  uppiattning var att de båda ej var bekanta. I övrigt så lade han inte marke till någonting ovanligt i samband med att de gick ut från salongen. När de fyra kommit ut på gatan


|

forts. uppföljning av L 261-1.

så ställde de sig utanför biografentrén och pratade en stund. Sše då maicama Palme kome ut från biografen och vilca av till höger upp krustning not Kungsgatan. Kort efterit ad vandrade ( och till tr på Sveavägen och zot' tunnelbanan vid xadransgatan. uppgav att han också observerat en silverfärgad bil parlerad på och alldeles utanför biografentrán. Minnesbilden var att bilen varit Opel av atörre modell, möjligen en senator. Hans första tanke när han såg var att den fanns utanför biografen för att hämta makaras Palme. övrigt minns inte någonting särskilt om bilen, förutom att det var av de senare arsmodellerna och något " avhuggen i baktill. Han har ej heller minne av att sett någon person i bilen.

han och de båda andra gick åt tunnelbanan vid Rådmansgatan så sidildes de från son gick Sveavägen i riktning mot Kungsgatan. ( kor då at bakom Paimes. ( känner inte till hur pass ingt baxon som gick, men hon började att gå åt samma håll som Palnes efter det att dess ut från bion. sant ( gick not Rådmansgatan så lade inte merke til de conting konstigt.

. ( satt de på platserna 136, 137, 138 och 139 i bänkrad nr 7.

{{Index:Pol-1986-04-04 10;30 L261-01-A Robert Gustafsson Grand och WT observationer.pdf}}


Kort sammanfattning
Angivande bedömning uppgiftslämnarens
Uppgiftslämnare
Uppgiftsmottagare
Förhöret påbörjat
1986-04-04 10:30
Avslutat


Uppföljning av L261-1

  Gustafsson besökte under kvällen den 28 februari 86 biografen GRAND på Sveavägen i Stockholm tillsammans med sina kamrater  Lotta Jungward, Björn Sjökvist och Pia Engström.  
 
 .

  Gustafsson och   hade kommit till biografen GRAND omkring klockan 20.45Fixme-tiden. Det var då en hel del folk i foajén och ungefär vid denna tidpunkt så slutade en annan av föreställningarna på biografen varvid det strömmade ut en hel del folk.

  Gustafsson och   Jungward stod kvar en stund i foajén och väntade på   Björn Sjökvist och   Pia Engström som hade biljetterna åt dem. Under tiden de väntade så lade   Gustasson inte märke till någonting ovanligt.

Han såg ej heller till makarna Palme i foajén.

Samtliga fyra gick sedan in på biosalongen och   gick in först i stolsraden och från den vänstra sidan i salongen.

Till vänster om sig hade han   som till vänster om sig hade  , som hade sin biljett kvar, satt på plats nummer 138 i bänkrad nummer 7 och
till vänster om   satt  

  hamnade alltså alldeles i närheten av en pelare och satt därvid på plats nummer 136.

  Gustafsson minns inte vilka personer som satt framför eller bredvid.

Innan filmen började fick någon av hans bekanta syn på Olof Palme.

  Gustafsson vände sig om och såg makarna Palme slå sig ned på stolsraden bakom dem alldeles vid den breda mittgången.   Gustafsson lade inte märke till någonting ovanligt i samband med detta.

När filmen sedan börjat fram till slutet hade han ej heller sett någonting konstigt.   Gustafsson har ej sett om någon skulle ha kommit senare till filmer eller att någon lyst med ficklampa.

När filmen slutat gick de förbi makarna Palme, som då fortfarande fanns kvar vid sina platser. Han såg då  
 

  Gustafssons uppfattning var att de båda ej var bekanta.

I övrigt så lade han inte märke till någonting ovanligt i samband med att de gick ut från salongen.

När de fyra kommit ut på gatan

Pol-1986-04-04-10-30-L261-01-A Robert Gustafsson Grand och WT observationer.pdf

forts. uppföljning av L261-01.

så ställde de sig utanför biografentrén och pratade en stund.

  Gustafsson såg då makarna Palme komma ut från biografen och vika av till höger upp mot Kungsgatan.

Kort efteråt så vandrade   Gustafsson och Lotta Jungward och   Björn Sjökvist till vänster på Sveavägen och mot tunnelbanan vid Rådmansgatan.

  Gustafsson uppgav att han också observerat en silverfärgad bil parkerad på Sveavägen och alldeles utanför biografentrén. Minnesbilden var att bilen varit en Opel av större modell, möjligen en senator.

Hans första tanke när han såg var att den fanns utanför biografen för att hämta makarna Palme.

I övrigt minns   Gustafsson inte någonting särskilt om bilen, förutom att det var av de senare årsmodellerna och något "avhuggen i baktill. Han har ej heller minne av att sett någon person i bilen.

När han och de båda andra gick åt tunnelbanan vid Rådmansgatan så skildes de från   Pia Engström son gick Sveavägen i riktning mot Kungsgatan.   Engström kom då att promenera bakom Palmes.

  Gustafsson känner inte till hur pass långt bakom som   Pia Engström gick, men hon började att gå åt samma håll som Palmes efter det att dessa kommit ut från bion.

När   Gustafsson och Jungward samt   Björn Sjökvist gick mot Rådmansgatan så lade han inte märke till någonting konstigt.

Enligt   Gustafsson satt de på platserna 136, 137, 138 och 139 i bänkrad nr 7.

Pol-1986-04-04-10-30-L261-01-A Robert Gustafsson Grand och WT observationer.pdf